5 goede redenen om te starten met KBC Fietsleasing

Wist je dat heel wat werknemers op minder dan 15 kilometer van de woonplaats werken? Die afstand is voor de meesten onder hen perfect met de fiets te overbruggen. Ook als werkgever kun je heel wat doen om hen voor die fiets te motiveren. We geven je 5 goede redenen om te starten met KBC Fietsleasing.

KBC Fietsleasing beeld jonge dame Logo

Alles weten over fietsleasing? Klik hier.

Ruime keuze, volledige ontzorging

Bij KBC Fietsleasing huurt de werkgever een fiets voor een periode van 36 maanden. Allerlei soorten fietsen zijn mogelijk: stadsfietsen en racefietsen, maar ook elektrische fietsen, cargofietsen en vouwfietsen. Naast de financiering van de fiets omvat de maandelijkse leasevergoeding tal van diensten. Zo geniet je fietser van een onderhoudspakket op maat, een verzekering voor schade en diefstal en pechverhelping. Het digitale offerte- en bestelproces zorgt voor eenvoud en snelheid. En via een handige smartphone-app kan je bestuurder o.a. zijn bestelling opvolgen en hulp inroepen in geval van pech. Als werkgever kun je jouw werknemers dus een totaalpakket aanbieden, waarbij je alle zorgen wegneemt.


Financieel interessant voor je medewerker…

Bij de meeste bedrijven wordt fietsleasing aangeboden in het kader van een flexibel loonsysteem – bijvoorbeeld een cafetariaplan –, waarbij de medewerker ervoor kan kiezen een stukje brutoloon in te leveren in ruil voor een fiets. Anders dan bij een bedrijfswagen moet de werknemer bij een bedrijfsfiets geen voordeel in natura op de belastingaangifte invullen.


… en budgetneutraal voor de werkgever

Voor de werkgever is fietsleasing een budgetneutrale onderneming. Als je kiest voor een combinatie van operationele fietsleasing met een bruto- of nettoloonruil dan hoef je er zelf geen eurocent aan toe te steken.


Een beloning voor álle medewerkers

Bovenal is fietsleasing een mooie manier om je medewerkers te belonen. In tegenstelling tot de bedrijfswagen, die vaak alleen voor een bepaalde groep werknemers is, kunnen werkgevers leasefietsen wel aan álle medewerkers aanbieden. Zeker in productiebedrijven, met veel arbeiders aan boord, wordt fietsleasing als een mooi extraatje ervaren en wordt er gretig op ingetekend. Medewerkers grijpen de gelegenheid aan om de fiets van hun dromen samen te stellen. Fietsleasing maakt immers dat ook duurdere merken en modellen en e-bikes voor heel wat mensen haalbaar zijn.


Een prima manier om medewerkers in beweging te krijgen

Ten slotte komt fietsleasing natuurlijk ook de gezondheid van je medewerkers ten goede. Via het woon-werkverkeer kun je het gezonde en sportieve leven van je personeel een duwtje in de rug geven. Ook de omgeving vaart er wel bij. Meer mensen op de fiets leidt immers tot minder mensen in de files en minder CO2-uitstoot, wat in deze tijden evenzeer mooi meegenomen is.


Meer weten over KBC Fietsleasing? Neem een kijkje op www.kbc.be/fietsleasing