Dag van de Vrouwelijke Ondernemer

Artemis en Markant vzw organiseerde de tweede Dag van de Vrouwelijke Ondernemer in samenwerking met UNIZO en VLAIO.

Dag van de ondernemer38
Dag van de ondernemer31

Vrouwelijke rolmodellen inspireren andere vrouwen

Meer vrouwen motiveren voor het ondernemerschap staat centraal op Dag van de Vrouwelijke Ondernemer, dat ditmaal plaatsvond bij AID Glass in Bocholt. Markant vzw organiseerde de dag met Artemis, UNIZO en VLAIO: vrouwen horen op een dag zoals deze extra in de spotlight te staan.

CEO van AID Glas, Ilse De Poot, ontving een 15-tal vrouwelijke ambassadrices in haar bedrijf. Elkeen wil een rolmodel zijn voor jonge vrouwelijke ondernemers en raadt hen aan de sprong te wagen naar ondernemerschap. Vlaams minister van Werk en Economie Jo Brouns (CD&V) bracht ook een bezoek aan AID Glass waar hij de vrouwelijke ondernemers ontmoette voor een openhartig gesprek. Daarin werden de uitdagingen en opportuniteiten van ondernemerschap besproken.

De dag werd geopend met een lovende en inspirerende speech van Gudrun Verschuere, voorzitter van Markant vzw. "Zien ondernemen inspireert en daagt uit tot ondernemen. Daarom zijn vrouwelijke rolmodellen heel belangrijk om andere vrouwen te inspireren. De media en de scholen spelen daarin een grote rol. Zo zou de onderwijswereld moet tonen dat de ondernemerscultuur ook een bereikbaar professioneel spoor is voor jongeren, naast andere loopbanen.", vertelde Gudrun.

De gasten genoten bovendien van een heerlijke lunch voorzien door Claudia Kookt. Op een dag als deze verdienen straffe vrouwen een podiumplaats en zijn belangrijk als rolmodel om meer vrouwen naar het ondernemerschap te loodsen. Een fijne en boeiende dag vol inspiratie.

Bekijk hier alle foto's
Dag van de ondernemer36
Dag van de ondernemer37
Dag van de ondernemer34
Dag van de ondernemer30
Dag van de ondernemer39