Artemis | After Work Deluxe Online - Wijndegustatie

After Work Deluxe Online - Wijndegustatie Volzet

18 jun

Georganiseerd door ARTEMIS LEUVEN

Lokale activiteit

Voor leden en niet-leden

Contact Carla Van Moer

 
Wij nodigen je uit voor onze online after work party. We houden een exclusieve wijnproeverij via een online zoom meeting met uitleg door Terroir Leuven, van ons voormalig lid Els Deboutte en haar man Marc Bauwens. We proeven 2 wijnen met gespecialiseerde uitleg en krijgen suggesties voor food pairing die je zelf kan uitproberen.
 
Ontdekken. Voorstelling van Terroir. Inspirerend verhaal van Els Deboutte, coach (Make my Fly), onderneemster, theesommelier die samen met haar echtgenoot/ wijnsommelier Terroir heeft opgericht.
 
Terroir is gestart vanuit de droom van Marc Bauwens om ‘ooit’ te starten met een wijnbar. Als gepassioneerd wijnliefhebber ontdekte hij de natuurwijn. Intussen rondt hij zijn opleiding als sommelier af bij Syntra. Intussen pakte Els Deboutte een van haar oudere passies op: smaak via thee. Ze vervolledigde haar opleiding als Theesommelier aan de Thee Academie Vlaanderen in januari 2020. 2 sommeliers onder 1 dak zou een gemiste kans zijn om er niks mee te doen. Daarom werd Terroir een plek voor zowel natuurwijn als voor thee, het niet-alcoholisch alternatief dat met gemak naast onze wijntjes mag staan. Smaak, authenticiteit, artisanale producten en een beetje avontuur primeren bij Terroir. Thee en wijn delen trouwens heel wat ‘roots’, daar zul je meer over vernemen. In het andere deel van het leven zijn Els en Marc al 25 jaar samen, ze hebben samen 2 zonen van 15 en 19. 
 
Els was daarmee niet aan haar proefstuk toe wat ondernemen betreft. In 2009 startte zij op haar eentje Elsewhere Consulting, wat in 2011 uitgroeide tot Make me Fly!, dat training en coaching biedt bij alle vragen rond loopbaan, leven, leiderschap en samenwerking. Make me Fly! groeide uit tot een team van een 30-tal coaches en trainers en verwelkomde in 2018 een tweede vennoot, Rilla Lysens, die actief mee bouwde aan het uitbouwen van de ‘brand’. Zo werd 1+1 = 3: de ondernemerservaring van Els, de wijndroom van Marc en de complementariteit van thee kwamen samen in Terroir. Ze openden in november 2019 de deuren en sloten ze ook weer in maart door de coronacrisis; een periode die ze niet gaan vergeten maar die hen ook aangezet heeft tot extra creativiteit en ondernemerschap. Never waste a good crisis :-) De rest van het verhaal ontdek je op de avond zelf. 
 
Leren.
Uitleg over natuurwijn door sommelier Marc. Wat is dit, wat is het onderscheid met biowijn, biodynamische wijn etc.
Er wordt een voorstel voor food paring gedaan om 2 gerechtjes bij de wijn bereiden (gerechtjes worden meegedeeld na inschrijving – geef gerust een allergie of dieetwensen door)
Voorstelling van de wijn, een witte “Montepilas” (Bodegas Marenas)
 
Inspireren. Genieten. Netwerken.
·        Na de individuele bespreking in een kleine meeting room worden ervaringen in de groep gedeeld; over de wijn, ontdekkingen uit het groepje (bvb wat heeft jou verrast en waarom), zo kunnen we de link leggen tussen tafelgroepjes. Uiteraard is er de mogelijkheid tot vragen stellen. 
·        Voorstelling van de rode wijn ’Louise’ (Domaine Vordy)
·        Proeven in een break out room met andere mensen en daarna bespreking in groep.
 
Praktisch:
Inschrijvingen graag ten laatste op 4 juni 2020, zodat Els & Marc weten hoeveel stock er moet aangekocht worden (ze werken hoofdzakelijk met kleine wijnboeren)
De 2 wijnflessen (ter waarde van 31 euro) kunnen afgehaald worden bij Terroir in de Mechelsestraat 140 in 3000 Leuven. https://www.terroirleuven.be/
o  op 5,6, 11, 12 juni van 16u tot 18u
o  of na telefonisch contact met Marc


Spijtig! Alle beschikbare plaatsen voor deze activiteit zijn reeds bezet.