Projecten

Vandaag willen we als professioneel netwerk voor en door gedreven vrouwen, nóg meer het verschil maken. We engageren ons in maatschappelijke projecten die vrouwelijk ondernemerschap, binnen of buiten een bedrijf, stimuleren en een podium geven.

Overzicht fotos website womed

WOMED Award

Markant vzw, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen bekronen elk jaar vrouwelijk ondernemerstalent met een prestigieuze award. Straffe onderneemsters met minstens 5 jaar ‘zelfstandige in hoofdberoep’ op hun palmares komen in aanmerking voor de WOMED Award (Prijs voor 'Onderneemster van het jaar'). Beloftevol ondernemerstalent dat minimum 1 en maximum 5 jaar zelfstandig aan de slag is, geven we een duwtje in de rug door een speciale prijs uit te reiken voor 'De Belofte'.

Naar website Womed award
Overzicht fotos website projecten2

Inspiratiecafés

De Inspiratiecafés zijn er voor iedereen die de trigger voelt om een eigen zaak te starten en die zich wil laten inspireren door de kennis en de verhalen van ervaren ondernemers, die ooit dezelfde vragen hadden als jij. Laat je als (pre-)starter inspireren door een panel van onderneemsters dat vertelt hoe het voor hen begonnen is en nu draait, telkens volgens een ander thema. Kijk in het activiteitenoverzicht welk Inspiratiecafé in jouw buurt of thema komt, of check de website van Inspiratiecafé.

Inspiratiecafés
Overzicht fotos website projecten brunch

Onderneemstersbrunch met Koningin Mathilde

Jaarlijks organiseert Markant vzw, in het kader van haar professionele netwerk Artemis, een inspiratiebrunch met Hare Majesteit de Koningin. In 2021 was het thema: creativiteit en veerkracht in moeilijke omstandigheden. Elf onderneemsters deelden hun ervaringen en uitdagingen.

Meer info
Adobe Stock 265808866

Fempreneurs

Met het project FEMPRENEURS versterkt Markant vzw op twee jaar tijd 600 ondernemende vrouwen in Vlaanderen. Het project voorziet in 3 verschillende types van begeleidingsactiviteiten: mentoring, bootcamps en digitale workshops. Fempreneurs schenkt bijzondere aandacht aan thema’s die verband houden met de transitie naar een Slim en Duurzaam Vlaanderen. Ook het belang van STEM vormt doorheen het project een belangrijke rode draad. Een initiatief van Vlaio en Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk.

Meer info