Blik achter de schermen bij Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding

23 nov

Georganiseerd door ARTEMIS ANTWERPEN-MECHELEN

Lokale activiteit

Voor leden en niet-leden

Contact Nathalie Goovaerts

De Oosterweelverbinding nu versus 20 jaar geleden: w.a.t. een v.e.r.s.c.h.i.l ! Waar het allemaal begon als “het sluiten van de Antwerpse Ring” gaat het vandaag over zo veel meer…
 
De plannen ademen een nieuwe, groenere stad. Met parken op wandelafstand. Een gezondere stad, met overkappingen over de Ring die voor rust en ruimte zorgen. En ook een meer bereikbare stad, met vlotte en veilige wegen – een beetje voor auto, maar vooral ook voor fiets.
 
Ondanks zijn lange geschiedenis en voortdurende discussies, blijken het doorzettingsvermogen van de burgerbewegingen en de durf voor verandering koekentroef (pun intented). Het resultaat? Een ongezien, STRAF project! En daarover ontdek je heel wat meer tijdens deze boeiende avond.
 
Op linkeroever en in Zwijndrecht zijn er al sinds 2018 werken. Op rechteroever start de werf dit jaar. Elke dag weer geven sterke handen en knappe koppen het beste van zichzelf om dit complexe project te realiseren. Samen. Want zulk groots ding, dat kan alleen “samen”!
 
Wie zijn ‘samen’? Aan de ene kant heb je Lantis, zij treden op als bouwheer, of opdrachtgever. Lantis staat voor Leefbaar Antwerpen door Innovatie en Samenwerking. Daarnaast heb je de verschillende aannemersconsortia – aannemers die zich tijdelijk verenigd hebben om de bouw van een onderdeel van de Oosterweelverbinding op zich te nemen. Samen transformeren zij, stap voor stap, de omgeving waarin we wonen en/of werken.
 

Ga met ons mee op bezoek bij Lantis


En maak kennis met die giga omvang van “de werf van de eeuw” en de gevolgen voor bestuurders en inwoners voor de volgende 10 jaren. Maar hoe informeer je nu de miljoenen mensen die impact zullen ondervinden van dit project, zowel in de afgelopen als in de komende jaren? Dat is een vraag voor Annik Dirkx, woordvoerder en communicatieverantwoordelijk van Lantis. Het antwoord hoor je op 23 november!  

Concreet verloop van de avond


  • Van 18u30u tot 20u15 zijn we te gast bij Lantis (Sint Pietersvliet)
  • Optioneel: De netwerk-liefhebbers maken samen :-) een korte wandeling van 10 minuutjes naar Nathalie’s gloednieuwe Friday Cowork op de Ankerrui, waar we te gast zijn voor een netwerkdiner
  • Parkeren is ideaal omgeving Brouwersvliet – dat is centraal.

Kostprijs

  • Te gast bij Lantis: 10 EUR voor leden – 15 EUR voor niet-leden
  • Te gast bij Lantis & Friday (met networking diner): 40 EUR voor leden – 55 EUR voor niet-leden


De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten sinds 18-11-2021.