Artemis | Bouwen aan verbinding - mobiliteit rond Antwerpen: een…

Bouwen aan verbinding - mobiliteit rond Antwerpen: een inside-kijk in de Oosterweelverbinding

26 apr

Georganiseerd door ARTEMIS WAASLAND

Lokale activiteit

Voor leden en niet-leden

Contact Kim Peeters

Een unieke kijk op de werf van de Oosterweelverbinding!


We komen samen in het werfpaviljoen waar we met koffie/thee en een zoete versnapering ontvangen worden en met een korte uitleg wegwijs worden gemaakt in het project rond de Oosterweelverbinding.

Daarna gaan we op "werfsafari" en gaan we met een bus ter plaatse en in de hoogte de werf zelf bezoeken om nog beter inzicht te krijgen in dit belangrijke mobiliteitsproject.

De Oosterweelverbinding is een grootschalig mobiliteits- en leefbaarheidsproject dat de Ring van Antwerpen sluit dankzij de aanleg van tunnels. Omdat heel wat weginfrastructuur onder de grond wordt gebracht, ontstaan er bovengronds nieuwe publieke landschappen met ruimte voor natuur en recreatie. Wijken en stadsdelen krijgen zo meer zuurstof en worden bovendien weer met elkaar verbonden. 

Het Oosterweelproject verbetert de bestaande fietsinfrastructuur en zorgt ook voor een uitbreiding van het netwerk van fietspaden. De werken aan de Oosterweelverbinding worden uitgevoerd door verschillende aannemerscombinaties. Lantis treedt op als bouwheer. Meer informatie vind je via www.oosterweelverbinding.be
De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten sinds 12-04-2023.