Artemis | De Republiek met Ellen Vandenbulcke

De Republiek met Ellen Vandenbulcke

20 sep

Georganiseerd door ARTEMIS NOORD-WEST-VLAANDEREN

Lokale activiteit

Voor leden en niet-leden

Contact Sabien Lust

Op dinsdag 20 september 2022 worden we verwelkomd door Ellen Vandenbulcke in De Republiek in het hart van Brugge.
 
Ellen Vandenbulcke studeerde kunstwetenschappen met als specialisatie ‘Architectuur en Monumentenzorg’. Na enkele jaren actief te zijn geweest in de kunsteducatie en de organisatie RASA vzw (www.rasa.be), richtte ze mee tapis plein vzw op (nu Werkplaats Immaterieel Erfgoed, www.immaterieelerfgoed.be). Sinds 2009 is ze gebeten door ambachten en coördineerde ze het project Quartier Bricolé en het vervolgtraject Handmade in Brugge (www.handmadeinbrugge.be), vanaf 2017 vanuit de werking van De Republiek (www.republiekbrugge.be). Sinds 2021 is ze Programmamaker vakmanschap en circulaire economie binnen De Republiek.
 
De meeste mensen kennen de Lumière als stadscinema en de Republiek als Grand Café maar deze plek is zoveel meer: een creatief knooppunt in het hart van de stad, een dynamisch huis waar mensen elkaar kruisen en ontmoeten, een vaste uitvalsbasis voor creatieve ondernemers, culturele organisaties, kunstenaars en projecten met een focus op ondernemen, vakmanschap, kunst, cultuur, stadsvernieuwing, duurzaamheid en creativiteit.
 
Ellen neemt ons mee door de organisatie en werking van de Republiek met de Box, Handmade, Tribune & Foyer, Hof de Plezance, Korf, Turbo, Ant-woord!, Brugs Food Lab, …. en gidst ons ook letterlijk door dit gebouwencomplex, dat in 2018 na een ingrijpende verbouwing en restauratie opnieuw werd geopend. Bij de verbouwing ging Architectuuratelier Dertien12 op zoek naar restanten van oude, versteende verhalen en verscholen ruimtes om ze vervolgens met nieuwe ingrepen een tweede leven te geven.   
 
Concreet:
·        Afspraak op dinsdag 20 september 2022 om 19.30 u. in restaurant De Republiek (https://republiekbrugge.be), Sint-Jacobsstraat 36, 8000 Brugge.
·        Uw bijdrage: 55 euro voor leden, 85 euro voor niet-leden. In de prijs is een warme maaltijd met bijhorende dranken begrepen.
·        Inschrijven tot en met donderdag 15 september 2022 via de website of door een e-mail aan sabien.lust@ugent.be. Graag betalen door overschrijving op de rekening van artemis Noord-West-Vlaanderen met nummer BE59 0016 5123 3626 met vermelding van uw naam en “de republiek”, en dat voorafgaand aan de activiteit. Opgelet: soms zit er wat vertraging op overschrijvingen, dus ga er niet vanuit dat we weten dat je komt louter op grond van je overschrijving. Steeds inschrijven is de boodschap ! En eens ingeschreven gaan we ervan uit dat je ook komt. Lukt het toch niet, laat ons dat dan tijdig weten zodat we je maaltijd nog kunnen annuleren en je kunnen terugbetalen.
·        Heb je speciale dieetwensen, laat dat dan ook weten bij je inschrijving zodat we daar rekening mee kunnen houden.

De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten sinds 16-09-2022.