Do's en Don'ts van Kunst Volzet

06 nov

Georganiseerd door ARTEMIS ANTWERPEN-MECHELEN

Lokale activiteit

Voor leden en niet-leden

Contact Véronique De Prycker

Kunst kijken is het een wetenschap of heeft het enkel te maken met gevoel. Hoe bepaal je nu of iets mooi is?


Kunst kópen is zo mogelijk nog spannender, want wanneer weet je of een werk zijn prijs waard is en met welke kunstenaar of met welk kunstwerk kun je eigenlijk het beste beginnen?


Op 6 november gaat Sofie Van de Velde ons meer vertellen over hedendaagse kunst. Bovendien mogen we een kijkje nemen in haar kunstgalerie te Antwerpen.


Over Sofie


Bij het grote publiek is ze bekend door het programma ‘Stukken van mensen’ op VIER.

Als dochter van Ronny en Jessy van de Velde kwam Sofie als vroeg in contact met kunst en kunstenaars. Toch besloot ze pas in 2013 om in de voetsporen van haar ouders te treden en een eigen galerij te openen.


De wereld verandert en volgens Sofie is de traditionele functie van een kunstgalerij niet meer van deze tijd. Ze pakt het dan ook anders aan door zich toe te spitsten op samenwerkingen. Ook streeft ze naar het integreren van kunst in openbare plaatsen van steden.


Haar innoverende aanpak werpt vruchten af. In 2017 opent ze haar 2de galerij en sleept ze een prestigieuze prijs in de wacht en krijgt ze internationale erkenning op Art Basel. Sofie is ook ondervoorzitster van BUP, de vereniging van Belgische kunstgalerijen.

https://sofievandevelde.be/

Spijtig! Alle beschikbare plaatsen voor deze activiteit zijn reeds bezet.