Artemis | Genderongelijkheid in je loopbaan? Omzeil de valkuilen! -…

Genderongelijkheid in je loopbaan? Omzeil de valkuilen! - online webinar

16 feb

Georganiseerd door Artemis Nationaal

Nationale activiteit

Voor leden en niet-leden

Contact Marjori Han

Verdien jij als vrouw minder dan een man? Werk je deeltijds? Is dat een zegen of een vloek? Wat zijn de effecten op je pensioen? Investeert jouw bedrijf evenveel in vrouwelijk als in mannelijk potentieel? En maak jij zelf een verschil tussen vrouwen en mannen?

In weinig zaken is er zo’n snelle evolutie geweest de laatste decennia als in de tewerkstellingscijfers van vrouwen: veel meer vrouwen zijn betaald aan het werk nu.

Nochtans blijven er in de statistieken een aantal hardnekkige kloven bestaan. Lonen, inkomen, pensioenen, tijdsbesteding, zorgtaken, zijn maar enkele van de meer in het oog springende. Bovendien blijken seksisme, discriminatie en seksuele intimidatie allesbehalve verdwenen.

Een loopbaan blijft voor te veel vrouwen een hindernissenparcours.

In de webinar wordt vertrokken van cijfers om de link te leggen met de dagelijkse praktijk en de uitdagingen en mogelijkheden in ieders eigen leven.

Hildegard Van Hove is genderstatisticus op het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. Ze is onder andere verantwoordelijk voor de loonkloofcijfers, de #YouToo?-enquête en de onderzoeken naar zwangerschapsdiscriminatie en geboorteverlof. Haar onderzoeksresultaten zijn beschikbaar op de website van het Instituut.

Gratis webinar aangeboden door Artemis, Markant vzw en het IGVM.
Inschrijven is verplicht.
De Zoom-link wordt de dag voor de sessie per mail verstuurd.De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten sinds 16-02-2023.