Artemis | Maak kennis met de wondere wereld van microbiologie,…

Maak kennis met de wondere wereld van microbiologie, vaccinologie en infectieziekten

02 mei

Georganiseerd door ARTEMIS GENT-EEKLO-OUDENAARDE

Lokale activiteit

Voor leden en niet-leden

Contact Katrien Reynvoet

Op donderdag 2 mei laat Vanessa Vankerckhoven, CEO en oprichter van Idevax, ons kennismaken met de bijzondere wereld van microbiologie, vaccinologie en infectieziekten.

Idevax, een vooruitstrevend medisch bedrijf uit Antwerpen, ontwikkelt, produceert en commercialiseert innovatieve “medical devices” die gebruikt worden voor het toedienen van vaccins. 
De COVID pandemie zit nog vers in ons geheugen en één van de belangrijke stappen in het indijken van het Sars-Cov virus was het ontwikkelen en toedienen van een vaccin.
In het eerste deel van de presentatie gaat Vanessa dieper in op het belang van vaccins om potentieel dodelijke infectieziekten te voorkomen.

Naast de gekende preventieve vaccins, bestaan er echter ook therapeutische vaccins die gebruikt worden om een ziekte, zoals bijvoorbeeld kanker te behandelen. Er worden steeds meer van dit type vaccins ontwikkeld en in de toekomst zullen ze steeds vaker een belangrijk onderdeel van de kankerbehandeling worden. Hoe deze juist gemaakt worden, hoe ze werken en hoe ze toegediend worden wordt in het laatste deel van de presentatie toegelicht.

Vanessa zal ons heel graag meenemen in de wondere wereld van de vaccins.
Schrijf je dus meteen in!


Maak kennis met de wondere wereld van microbiologie, vaccinologie en infectieziekten

02 mei 2024 van 19:00u tot 23:00u

Spreker: Vanessa Vankerckhoven

Locatie: 

Deboeveries, Sint-martens-latem

Inschrijven vanaf 19-03 tot en met 28-04-2024

Inschrijven

Overzicht

Betaalopties