Netwerkdiner met Olivia Couvreur

26 apr

Georganiseerd door ARTEMIS NOORD-WEST-VLAANDEREN

Lokale activiteit

Voor leden en niet-leden

Contact Sabien Lust

Op 26 april 2022 gaan we aan tafel met Olivia Couvreur, belofte van West-vlaanderen voor de Womed Award in 2020.
 
Olivia Couvreur is de oprichters van het schoenenmerk Cara Rosa (www.cararosa.com). 
 
Het is een gedeelde passie voor schoenen en voorliefde voor Italië die Cara Rosa tot leven bracht. Al van jongsaf aan keek Olivia Couvreur op naar de ingenieuze elegantie van haar oma Rosa, die zelf haar kleren ontwierp en van wie ze ongetwijfeld haar passie voor mode heeft geërfd. Zo organiseerden Olivia en haar zus Laura tijdens hun jonge jaren al modeshows ten huize van Rosa met haar tientallen paar schoenen.
 
Na haar studies economie vertrok Olivia naar Rome, de stad waar de Italiaanse modegeschiedenis zijn oorsprong kende, om er Italiaans te studeren. Hoewel de Italiaanse levensstijl haar volledig had ingepalmd, deed ze daarna eerst relevante ervaring op bij NATAN, L'Oréal en ELLE magazine in België. Na drie jaar besloot ze haar hart te volgen en keerde ze terug naar Italië, meer specifiek naar het schoenendistrict San Mauro Pascoli, om er de echte “stiel” van het schoenmaken te leren. Tijdens haar opleiding aan CERCAL heeft ze van A tot Z geleerd om haar eigen paar schoenen te maken: van het analyseren van trends, materiaalleer en technisch tekenen tot patroon maken, productontwikkeling en het slijpen van schoenleesten en hakken. Daaropvolgend heeft ze gewerkt op de designafdeling van TOD's waar ze samen met het team van de productontwikkeling verantwoordelijk was voor de opvolging van de prototypes en samples, vertrekkende van het design tot de afgewerkte schoen. De samenwerkingen die ze via TOD's heeft opgebouwd hebben uiteindelijk geleid tot de start van haar eigen schoenenmerk, Cara Rosa, «Lieve Rosa» in het Italiaans, die ze naar haar oma heeft vernoemd.
 
Olivia deelt met ons haar verhaal op 26 april a.s.  
 
Concreet
·        Afspraak op dinsdag 26 april 2022 om 19.30 u. in restaurant Robuusk (www.robuusk.be), Spoorwegstraat 326, 8200 St. Michiels.
·        Uw bijdrage: 55 euro voor leden, 85 euro voor niet-leden. In de prijs is een warme maaltijd met bijhorende dranken begrepen.
·        Inschrijven tot en met dinsdag 19 april 2022 via de website of door een e-mail aan sabien.lust@ugent.be. Graag betalen door overschrijving op de rekening van artemis Noord-West-Vlaanderen met nummer BE59 0016 5123 3626 met vermelding van uw naam en “cara rosa”, en dat voorafgaand aan de activiteit. Opgelet: soms zit er wat vertraging op overschrijvingen, dus ga er niet vanuit dat we weten dat je komt louter op grond van je overschrijving. Steeds inschrijven is de boodschap ! En eens ingeschreven gaan we ervan uit dat je ook komt. Lukt het toch niet, laat ons dat dan tijdig weten zodat we je maaltijd nog kunnen annuleren en je kunnen terugbetalen.
·        Heb je speciale dieetwensen, laat dat dan ook weten bij je inschrijving zodat we daar rekening mee kunnen houden.

De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten sinds 19-04-2022.