Artemis | netwerkdiner met topdokter Stéphanie De Maesschalck

netwerkdiner met topdokter Stéphanie De Maesschalck

18 okt

Georganiseerd door ARTEMIS NOORD-WEST-VLAANDEREN

Lokale activiteit

Voor leden en niet-leden

Contact Sabien Lust

Op ons eerste netwerkdiner ontmoeten we dr. Stéphanie De Maesschalck, voor sommigen allicht niet onbekend uit de serie “topdokters”. Dr. De Maesschalck is huisarts sinds 2000. Ze werkte jaren als arts bij Fedasil in Poelkapelle, was vervolgens aan de slag in het eerstelijnsgezondheidscentrum te Menen, en op vandaag in het eerstelijnsgezondheidscentrum De Sleep in Gent. Dit zijn wijkgezondheidscentra waar zorgverleners van verschillende disciplines samenwerken onder één dak. Er wordt gewerkt met het forfaitaire betalingssysteem, wat de geboden zorg betaalbaar maakt voor iedereen. Dr. De Maesschalck is een gedreven huisarts met een warm hart voor al haar patiënten.
 
Dat ze vol passie is voor haar job en haar overtuiging blijkt ook uit het feit dat ze jaren als vrijwilligster met enkele vrienden naar Duinkerke trok, om daar “menselijkheid” te brengen in het vluchtelingenkamp Grande-Synthe. Zelfs tijdens de lock-down bleef ze de oversteek maken naar Duinkerke om ook daar mensen in nood te helpen.
 
Ze doctoreerde in 2012 over het onderwerp communicatie tussen huisartsen en patiënten van etnisch-culturele minderheden, en publiceert geregeld over onderwerpen rond diversiteit en gezondheid. Ze is als gastdocent verbonden aan de UGent en is daarbinnen verantwoordelijk voor het thema diversiteit in de opleidingen geneeskunde en gezondheidszorg.
 
 Concreet:
 
Afspraak op maandag 18 oktober 2021 om 19.30 u. in restaurant Robuusk (www.robuusk.be), Spoorwegstraat 326, 8200 St. Michiels. Denk eraan een mondmasker mee te brengen, want dat is ook dan wellicht nog verplicht. Je mag het mondmasker wel achterwege laten van zodra je plaats hebt genomen aan tafel.
Uw bijdrage: 55 € voor leden, 85 € voor niet-leden.  In de prijs is een warme maaltijd met bijhorende dranken inbegrepen.
Inschrijven tot en met zondag 10 oktober 2021 via de website of via e-mail aan sabien.lust@ugent.be. 
Graag betalen door overschrijving op de rekening van artemis Noord-West-Vlaanderen met nummer BE59 0016 5123 3626 met vermelding van uw naam en “robuusk”, en dat voorafgaand aan de activiteit. Opgelet: soms zit er wat vertraging op overschrijvingen, dus ga er niet vanuit dat we weten dat je komt louter op grond van je overschrijving. Steeds inschrijven is de boodschap ! En eens ingeschreven gaan we ervan uit dat je ook komt. Lukt het toch niet, laat ons dat dan tijdig weten zodat we je maaltijd nog kunnen annuleren en je kunnen terugbetalen.
Heb je bijzondere voedingswensen (allergieën, vegetarisch…), laat het ons dan tijdig weten !
De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten sinds 11-10-2021.