Taal als middel om justitie toegankelijk te maken - Ine Van Wymersch

28 mrt

Georganiseerd door ARTEMIS BRUSSEL

Lokale activiteit

Voor leden en niet-leden

Contact Veerle Van Roij

Procureur des Konings Halle-Vilvoorde Ine Van Wymersch kennen we steevast voor haar duidelijke, heldere en menselijke taalgebruik over onderwerpen die meestal zwaar beladen zijn of die juridisch jargon behelzen dat niet voor iedereen te begrijpen is.
Ze ziet het dan ook als haar maatschappelijke taak om justitie meer toegankelijk te maken en dit onder andere door het hanteren van de juiste taal.
 
Daarnaast is Ine auteur van het boek “Als je wieg op drijfzand staat” een waargebeurd verhaal van een ontmoeting tussen een parketmagistraat en een moegestreden vrouw waar opnieuw taal centraal staat, of althans hoe het niet of onvoldoende toegankelijk zijn van taal je leven kan bepalen en dit van bij het prille begin. De opbrengst van dit boek gaat integraal naar het goede doel Wablieft, Centrum voor Duidelijke Taal. Ine zetelt in de jury die jaarlijks de Wablieft-prijs uitreikt aan projecten, organisaties en personen die duidelijke taal gebruiken om informatie voor iedereen toegankelijk te maken.
 
Als Artemis Brussel staan we volledig achter dit goede doel en willen we onze bijdrage hieraan leveren door elke deelnemer aan deze inspiratiesessie een exemplaar van dit boek te schenken.

We konden geen betere locatie kiezen voor dit onderwerp als De Warande, een ontmoetingsplaats voor mensen die op sociaal, economisch en cultureel vlak een verschil willen maken net zoals Ine en velen onder ons. De Warande is gekend voor het gastronomisch op topniveau verwennen van zijn gasten en uiteraard staat een culinair 2-gangendiner dan ook op het programma (19u-22u30) in deze elegante en verfijnde omgeving.De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten sinds 23-03-2022.