Artemis | Ondernemen met erfgoed

Ondernemen met erfgoed

16 mei

Georganiseerd door ARTEMIS ANTWERPEN-MECHELEN

Lokale activiteit

Voor leden en niet-leden

Contact Eline Gijsbers


Ondernemen met erfgoed


Op donderdag 16 mei krijg jij niet 1, niet 2 maar liefst 3 sprekers op 1 avond! 

Stefanie Reyskens is bestuurder van steenmeijer architecten. Als ondernemer in erfgoed is ze restauratie-architect en volgt diverse werven zeer nauwgezet op. Ze streeft naar de essentie van erfgoedzorg en zoekt naar een evenwicht tussen het bewaren van het monumentale en het integreren van nieuwe elementen als antwoord op hedendaagse noden. Haar ondernemers verhaal doet ze uit de doeken in de Sint-Jacobskerk en neemt jullie exclusief mee de werf op! 

Marjolijn Debulpaep is hoofd van de cel preventieve conservatie bij het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Zij vertelt haar jaren ervaring in het onbekende maar zeer dynamische veld van erfgoedzorg. Waarom is erfgoedzorg belangrijk? Hoe zorg je voor erfgoed? 

Eline Gijsbers werkt in corporate development bij het Koninklijk Instituut Kunstpatrimonium. Zij vertelt over de uitdagingen waar het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium voor staat, waar elke ondernemer ook voor staat: klimaat, digitalisering en de individualisering van de maatschappij. Maar welke rol speelt erfgoed daar nou in? 

1 exclusief werfbezoek, 3 dames, 3 topics, daar moet jij toch bij zijn? 

Schrijf je gauw in! 

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Door deelname aan het evenement ga je akkoord dat er foto's worden gemaakt en deze gedeeld worden via diverse mediakanalen van Artemis. 

Let op! Betreding van de werf is uitsluitend toegestaan onder begeleiding, met het dragen van een helm (die wordt voorzien) en platte, gesloten schoenen. Het bezoeken van de werf is op eigen risico en kan enkel als je goed ter been bent.Foto's: www.sintjacobantwerpen.be


Ondernemen met erfgoed

16 mei 2024 van 18:30u tot 21:30u

Inschrijven vanaf 12-03 tot en met 09-05-2024

Inschrijven

Overzicht

Betaalopties