Ruimte en satellieten - Caroline De Vos

24 okt

Georganiseerd door ARTEMIS LEUVEN

Lokale activiteit

Voor leden en niet-leden

Contact Carla Van Moer

Ruimte en satellieten. Connectiviteit leveren aan de meest afgelegen gebieden over 5 continenten. The sky is not the limit!


Wie is Caroline De Vos?


Een dame met heel wat in haar mars.

Caroline De Vos heeft universitaire diploma’s in fysica en ruimtevaart met een MBA als space executive van de International Space University. Ze is ook kandidaat-astronaut geweest bij het European Space Agency. Caroline was in 1998 betrokken bij twee ESA-projecten:

·        Robotic Outpost Missions to Mars

·        Hability and Ergonomics of Space Flight to Mars


Een topdame!

Nadat ze zeer nipt geen astronaut werd, besloot Caroline dat het tijd was voor andere avonturen en ontdekte ze andere letterlijke en figuurlijke hoogtepunten in de bergen. Ze behaalde een kwalificatie als bergbeklimmer met een expertise in grote hoogtes. Ze werd coach en trainer voor bedrijven om hen zelfleiderschap, efficiënte teamwerk en communicatie.

 

Waar staat SatADSL voor?


W-ondernemend.

Op basis van een markstudie in de periode dat ze nog bij ESA werkte, realiseerde Caroline zich dat er een noodzaak was om satellietdiensten te voorzien voor nieuwe markten overal op aarde zodat gemeenschappen met elkaar kunnen verbinden en aan een nieuw avontuur kunnen beginnen.

Reflectie. Connectie. Communicatie.

Sat ADSL werd opgericht in 2010, dat innovatieve oplossingen bedenkt voor netwerken via satellieten in gebieden waar de infrastructuur op aarde te beperkt is. In deze periode hadden vooral Afrikaanse gebieden zo goed als geen toegang tot online communicatie. Door dit probleem op te lossen veranderde het economische en sociale leven op een zeer positieve manier.

SatADSL heeft nu al meer dan 3000 zogenaamde VSAT (very small aperture terminal)-netwerken in meer dan 45 landen op maat en volgens behoeftes, kunnen installeren. Ze hebben ook nieuwe markten kunnen aanboren in Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Recent heeft SatADSL haar aanwezigheid als Point of Presence in Singapore aangekondigd waarmee ze een strategische positie innemen om de Aziatische markt te veroveren.

SatADSL zet zich ook in voor humanitaire doeleinden, met een succesvol project voor de International Organization For Migration van de United Nations. Ze hebben een kantoor in Baga Sola in het meergebied van Tsjaad via een T11N satelliet zodat de migratie van vluchtelingen kan worden gevolgd, zonder dat er in infrastructuur geïnvesteerd moest worden. Kritieke situaties kunnen direct op de voet gevolgd worden.

SatADSL is ook de maker van het innovatieve Cloud-based Service Delivery Platform (C-SDP), dat dienstdoet als PaaS (Platform as a Service), zodat operatoren op basis van satellieten kunnen connecteren zonder dat er geïnvesteerd moet worden in extra fysieke infrastructuur.

https://www.satadsl.net/

 

Inspiratie en revelatie @ onze connect.


Wereldburger met kr8!

In deze mannelijke telecom-wereld voelt Caroline zich vaak uitgedaagd als vrouw, maar zij ziet dit juist als een springplank naar succes. Haar empathie om uitdagingen en applicaties met elkaar te verbinden laat haar steeds verder groeien. Ze gelooft erin om mensen in hun kracht te laten staan. Ze heeft haar bedrijf uitgebouwd tot een multicultureel power team van 22 mensen.


Caroline De Vos heeft terecht de "Woman of the Year Award at the Global Women in Telco & Tech Awards" 2019 gewonnen!


Het motto van Caroline De Vos:

“Follow your dreams, find your values and tell the story!”


Verloop van de avond:


·        19: ontvangst met bubbels en hapjes

·        19u30: aan tafel – gastronomisch hoofdgerecht met vis

·        20u15: Caroline De Vos aan het woord

·        21u: culinair dessert

  • Onze leden stellen zichzelf en hun professionele activiteiten voor:
  1. Katty Van Welden - https://www.autocars-vanaerschot.be/
  2. Gina De Groote - https://thehouseofchangeinherent.be/
  • koffie met versnaperingenDe inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten sinds 22-10-2019.