Time for afternoon tea

26 jan

Georganiseerd door ARTEMIS ANTWERPEN-MECHELEN

Lokale activiteit

Voor leden en niet-leden

Contact Nathalie Goovaerts

"Het Verhaal Achter Etiquette" 

26 januari 2024 - Domestic Antwerpen

Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe de regels van etiquette tot stand zijn gekomen? Ben je nieuwsgierig naar de oorsprong van deze sociale normen? Op vrijdag 26 januari 2024 nodigen we je uit om samen met Isabelle Coppens van Gracious Manners de fascinerende wereld van etiquette te ontdekken tijdens een afternoon tea.

In deze boeiende en interactieve presentatie zal Isabelle niet alleen de regels behandelen, maar ook de oorsprong en historie ervan verkennen. Je mag deze regels dan ook meteen toepassen bij het eten van de heerlijke afternoon tea by Domestic. In de presentatie worden algemene etiquetteprincipes belicht, evenals onderwerpen als begroetingen, tafelmanieren en kledingvoorschriften.

Ontdek waarom we in België onze handen boven de tafel houden tijdens een maaltijd, waarom het onderste knoopje van een kostuumjasje altijd open blijft, wat de connectie is tussen etiquette en de duivel, en of het adagium "ladies first" in 2024 nog steeds van kracht is. "Het Verhaal Achter Etiquette" biedt een boeiende mix van regels en anekdotes, waardoor iedereen naar huis zal gaan met een schat aan etiquettekennis en boeiende verhalen.

Over de Spreker:
Isabelle Coppens is de oprichtster en drijvende kracht achter Gracious Manners, gespecialiseerd in etiquette, wellevendheid en omgangsvormen. Met een achtergrond als burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven en aanvullende opleidingen bij gerenommeerde instellingen zoals de International Etiquette & Protocol Academy of London, de University of Glasgow, The UK Tea Academy, Protocolbureau, en de School for Butlers & Hospitality in België, brengt Isabelle niet alleen kennis maar ook inzicht in de logica, oorsprong en verhalen achter de etiquetteregels.

Praktisch:
  • Dit event start stipt om 15:00 uur. We ontvangen jullie al vanaf 14.30u. 
  • De afternoon tea omvat een volledige maaltijd, met zowel een soepje, hartige en zoete lekkernijen. De cateraar kan rekening houden met eventuele opmerkingen of allergieën. Gelieve deze door te geven bij je inschrijving. 
  • De roze salons bevinden zich op de eerste verdieping en zijn alleen bereikbaar via een trap.
  • De presentatie duurt 90 minuten, waarna er ruimte is om gezellig na te praten. Het evenement eindigt om 18:00 uur.
Adres:
Lange Gasthuisstraaat 5- Antwerpen

Mis deze kans niet om de geheimen achter etiquette te ontrafelen en jezelf onder te dompelen in een boeiende wereld van sociale conventies. Reserveer snel je plek voor dit unieke evenement op 26 januari 2024. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!


Foto's: Kantoor Kontent & Momentuum
De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten sinds 19-01-2024.