Terug naar overzicht

ARTEMIS DENDERMONDE-NINOVE-AALST

9300 Aalst
Contacteer ons Els Catry

Volg ons op

Artemis DNA is hét netwerk voor vrouwelijke professionals in de regio Dendermonde, Ninove en Aalst.

Ondernemend Connecterend Inspirerend


✔︎ Wij organiseren activiteiten waarbij je kan “netwerken” en (professionele) ervaringen uitwisselen.
✔︎ Je kan bij ons terecht voor lezingen en inspirerende infosessies voor jouw verdere (professionele) ontwikkeling.
✔︎ Wij bieden je een exclusieve kijk op een verhaal of onderneming waarin een straffe dame een belangrijke rol speelt. 

DNA staat ook voor jouw DNA! Onze activiteiten zijn gericht op jouw persoonlijke en professionele groei. 

Zo doen we het!


Who is who in het team?


Els Catry・ voorzitter 

Julie De Decker, Annick Evenepoel, Renate Coen en Femke Helon


Deze toppers hebben we al gehad:


Zomer in Zicht 8 juni 2023 : De locatie Boutique Hotel Marie Marie was een streling voor het oog, de catering was een streling voor de tong. En de drie winnaressen van de Womed Award zorgden voor alles waar Artemis voor staat: ze waren inspirerend, ondernemend en connecterend. Recyclage van huishoudelijk afval heeft nog een mooie toekomst dankzij onderneemster van het jaar Caroline van RAFF Plastics. Belofte Emma wil graag nog dichter bij architecten komen om van bij de conceptfase optimale groendaken te kunnen realiseren van EMC Greenroofs op bedrijfsgebouwen. En belofte Maura wil met Payflip nog meer HR-professionals ontzorgen met flexibele verloning op maat voor medewerkers van KMO's. Geniet na met de foto's!

✘ 24 april ging Artemis DNA vreemd in Aalst ... maar met een goede reden! Docent en contentmarketeer Jan Algoed liet in Hopmarkt 50 een AI-versie van Socrates op ons los met een wervelende workshop vol AI-tools voor contentcreatie. Hij toonde 38 ondernemende dames hoe ze vanuit 'prompts' niet alleen tekst, maar ook geluid en beeld kunnen maken... met eenvoudige en betaalbare applicaties. Geniet van deze sfeerbeelden.

✘ 30 maart waren we te gast bij Boutique gym Everybody Fit in Aalst voor onze Artemis DNA on the move. Onderneemster Eve had als verwelkoming een 'beweeglijke' quiz voorzien: het competitiebeest in onze leden kwam helemaal boven ... we kregen een avond vol inspiratie rond ondernemen (ook in lastige coronatijden) en rond gezondernemen met tips rond gezond leven, bewegen, voeding en slaap! Geniet van enkele sfeerbeelden. 

✘ Op 17 januari 2023 schoven we aan de onderhandelingstafel in De Kluizerij in Affligem voor de Academy: Valerie Tuytschaever leerde ons dat de voorbereiding van een onderhandeling key is, dat je voor succesvolle onderhandelingen op zoek moet naar het onzichtbare deel van de ijsberg om de echte behoefte te kennen. We leerden het belang van het ankereffect en de verliesaversie van mensen. Laat die lastige leverancier, klant, huurder, collega, puberdochter of medewerker maar komen: wij zijn voorbereid ;). Enkele sfeerbeelden.

✘ 24 november 2022 ... Zwijgen is Goud: Introversie op de werkvloer. Aan tafel met Ellen Jansegers. In de sfeervolle bunker van de Dendermondse Honky Tonk Jazzclub genoten we van elkaars babbel bij een Italiaans buffet van Keurslager De Batselier en gingen we, samen met Artemis-lid Thea Bombeeck in gesprek met auteur Ellen Jansegers over introversie: wat het precies betekent, wat het met de hersenen doet en welke impact het heeft op de wervloer. Voer voor interessante vragen en bedenkingen onder alle aanwezige dames. We keerden huiswaarts met haar gesigneerd boek Zwijgen is Goud: Introvert in een extraverte wereld. Herbekijk de sfeerbeelden.

✘ 19 september 2022 ... Artemis DNA zet 3Motion in de kijker, het bedrijf van ons bestuurslid Femke Helon.
3Motion is een digitaal printbedrijf, en toonaangevende speler in de markt van de visuele communicatie. Voor deze In Company nam Femke ons mee in de wondere wereld van de reclame. We kregen te zien hoe robots displays printen, hoe autobeletteringen worden gemaakt, of hoe een levensgrote 3D figuur vorm krijgt. Geniet na van de foto's.
 
✘ 9 juni 2022 ... Zomer in zicht met veel goesting! Voor onze derde editie van Zomer in Zicht waren we te gast bij “Goeste” in Wieze. Bij een zomers buffet kregen we het ondernemersverhaal van de kersverse winnaressen van de Womed Award 2021. Beide dames maken op hun manier van de wereld een betere plek en geven je goesting om duurzaam te ondernemen en te innoveren. Onderneemster van het jaar Caroline Vercauteren innoveert met BonMush en Belofte Sarah Parent met Go Forest. Dit zijn enkele sfeerbeelden.

✘ 30 maart 2022 ... Duurzaam ondernemen ... da's straffe koffie. We waren voor deze In Company Koffieklets te gast bij de Schuilenburg Coffee Campus in Dendermonde. Katrien Pauwels van Or Coffee Specialty Roasters en Ingrid Bogaert van Schuilenburg Coffee Solutions deelden hun ondernemersverhaal. Een boeiend verhaal over passie, toeval, duurzaamheid, innoveren én ondernemen samen met je levenspartner. We konden ruiken en proeven en ontdekten samen het geheim achter een kop écht goeie koffie.

✘ 18 januari 2022 ... Het nieuwe Artemis DNA team zette het nieuwe jaar in met een energiek ondernemersverhaal in een online event. Valerie Delacave, oprichtster van de start-up "The house of Moringa", een bedrijf dat het nog onbekende superfood Moringa op het hoofdpodium zet als uiterst compleet voedingssupplement voor optimale vitaliteit, inspireerde ons met haar verhaal. Vooraf werd er ook een leuk tasting pakket aan alle deelnemende dames bezorg zodat ze tijdens de sessie ook zelf konden genieten van "The Queen of Greens". 

✘ 18 november 2021 ... Hoe kies je voor aandacht en focus in deze digitale (telewerk)tijden? Els Catry van Performance Partners nam ons mee in de wereld van aandachtsmanagement. Olifanten, konijnen, kikkers, reptielen, zoogdieren ... alles kwam aan bod tijdens deze leerrijke Academy bij Voizine en Haaltert. Hier kan je de sfeer opsnuiven van deze boeiende en gezellige avond: https://flic.kr/s/aHsmXcc6Ma

✘ 7 oktober 2021 ... Eindelijk kunnen we na 616 dagen weer live met elkaar delen, leren en inspireren. Een blij weerzien voor velen, een aangename kennismaking met nieuwe ondernemende dames. We gingen aan tafel met Marleen Vaesen, één van de slechts 3 vrouwen die als CEO aan het hoofd staan van een Belgisch beursgenoteerde bedrijf. Naast haar persoonlijk carrière verhaal deelde Marleen met ons ook 6 tips over vrouwelijk leiderschap. Hier kan je de sfeer opsnuiven van deze boeiende, lekkere en gezellige avond: https://flic.kr/s/aHsmWXecwE

✘En dan was er .... 1 jaar lang nog steeds geen mogelijkheid om offline met elkaar in verbinding te gaan. We organiseerden in het vreemde werkjaar 20-21 volgende online inspiratiesessies.

Riet De Sadeleer deelde met ons op 8 december haar stappenplan om te groeien. Met praktijkvoorbeelden, uit het leven gegrepen. En met makkelijk toepasbare suggesties en af en toe een knipoog. Groeien dat is durven!

Op 23 februari inspireerde Machteld Leybaert ons met boeiende verhalen over haar professionele carrière én haar 'rack stars', de mensen die bij Stow -ondernemening van het jaar- het verschil maken.

Prof. Sarah De Saeger nam ons op 23 maart mee op ontdekkingsreis in de wondere wereld van de wetenschap en haar leven als academica.

We zijn maar wat fier op onze 2 Artemis DNA-leden Femke en Marie. Femke Helon werd verkozen tot onderneemster van het jaar. Marie Van den Broeck mag zich dit jaar belofte van het jaar noemen. Op 8 juni konden wij kennis maken met hun drijfveren, hun plannen én hun visie op vrouwelijk ondernemerscdhap. Een interactieve avond om de zomer in te zetten.

✘Op 9 juni spetterde het enthousiasme van het scherm voor een sappige babbel met de Belofte van het Jaar Valérie Lemahieu van JusRé, koud geperste heerlijke verse vruchten- en groentensappen. Voor de start van onze babbel, ging het Artemis DNA-team langs bij de leden met een verfrissende zomerse verrassing: heerlijke en gezonde JusRé-sapjes. ZOmaar, als geschenk om samen het begin van de zomer te vieren. En tijdens de babbel kregen we van Valérie een primeur ... de start van de JusRé koud geperste soeplijn. Bekijk hier enkele sfeerfoto's: https://flic.kr/s/aHsmR1iqQn

✘ En toen was er Corona. We toonden veerkracht en pasten onze agenda aan naar online ontmoetingen. Op 14 mei nam winnares van de Womed Award en Onderneemster van het Jaar Elien Pieters te gast op onze fleurige babbel. Als 3de generatie in het familiebedrijf Gediflora staat ze met haar team aan de wereldtop op vlak van veredeling en vermeerdering van bolchrysanten. Elien haar 5D-ondernemersvisie inspireert: Dromen, Denken, Durven, Doen en Deure Doen.

✘ Onze jaarlijkse exclusieve ledenactiviteit ging op maandag 3 februari 2020 door in de kantoren van Moore in Aalst. Ellen Dupont van Online ED gaf ons veel tips en tricks over hoe we op sociale media het verschil kunnen maken. De zaken van onze trouwe leden Ann Hoorens, nl. Atelier 42, en van Christine Baekelandt, Juwelier Grandjean dienden als case study. We werden culinair verwend door Traiteur Bogaert, Puur Groen zorgde voor kleurrijke boeketten en DRIFT voor gepersonaliseerde groene attenties. Bekijk hier de foto's: https://flic.kr/s/aHsmLbBUQA

✘ Het werk van een ambassadeur is duidelijk veel meer dan theekransjes alleen! Cathy Buggenhout deelde op woensdag 27 november 2019 met veel energie haar ervaring als doorwinterd diplomaat, als vuriger verdediger van ons land en van dames die kansen creëren en levenslang leren. Deze keer waren we in het Oud Stadhuis van Ninove waar BOB Lunchbar voor heerlijke soep, tortilla's en pasta heeft gezorgd. DRIFT en MADE BY ELVA waren ook weer van de partij. Bekijk hier de foto's: https://flic.kr/s/aHsmJFGnWw

Design Thinking is the path to make innovation happen ... weten we sinds donderdag 10 oktober 2019 maar al te goed.  Sara Pieters van Red Zezel heeft ons met haar geanimeerde workshop creatief laten nadenken over de aanpak van (professionele) obstakels. We hebben dagelijks 101 uitdagingen. En in een wereld die alsmaar complexer wordt en sneller verandert, hebben we steeds meer nood aan innovatieve en creatieve oplossingen. In Officenter Aalst zijn we heel goed ontvangen door Anneleen en Ramses. DRIFT heeft alweer een toepasselijke groene attentie voorzien en MADE BY ELVA heeft de avond in beeld gebracht. Bekijk hier de foto's: https://flic.kr/s/aHsmHGhgJi

​✘ Op donderdag 6 juni 2019 vierden we de zomer bij Artemis DNA. En net als vorig jaar was het een heel geslaagde ZOMER IN ZICHT! Sara Van Boxstael stelde de vragen en zo hebben Marie Van Den Broeck van My Add On, Isabel Coppens van Cîme, Tina Daem van Anna Pops schoenen en kledij en Kaat Claessens van The Mocktailclub hun inspirerende ondernemersverhaal met ons gedeeld. Ondernemer of ondernemend, we weten nu wel volgens welk ondernemerstype we denken en handelen. We hebben genoten van een verfrissende mocktail als aperitief (van The Mocktailclub uiteraard!), een lekker zomers buffet verzorgd door Catering Lien en het sfeervolle 't Hof Gotegem in Aaigem. Sofie De Vriese heeft de avond mooi in beeld gebracht. Dank je wel aan iedereen die er was! Bekijk hier de foto's: https://flic.kr/s/aHsmEfLktR

​✘ Op donderdag 9 mei 2019 hadden we een Artemis In Company bij Barry Callebaut. We weten nu welke inspanningen Barry Callebaut met hun Forever Chocolate verhaal levert op vlak van duurzaamheid opdat we over 30 jaar nog steeds van chocolade kunnen genieten. We hebben niet enkel geproefd maar ook gevoeld, geroken en zelfs geluisterd naar de nieuwe Ruby chocolade. Wat een ontdekking! Ingeborg, Karin, Katelijne en Felicie van Barry Callebaut hebben ons fantastisch ontvangen in de prachtige Chocolate Academy. Bekijk hier de foto's: https://flic.kr/s/aHskUxcBJU

​✘ In het prachtige Utopia nam Sara Van Boxstael op dinsdag 12 maart 2019 een exclusief interview af van Phara de Aguirre. Ze gaf ons een eerlijke en oprechte inkijk in haar persoonlijkheid en loopbaan. Door het bekijken van enkele opmerkelijke fragmenten maakten we ook kennis met de thema’s die Phara zelf nauw aan het hart liggen. Dankzij Lieselot Uyttersprot van Utopia weten we nu meer over de geschiedenis van de locatie en de opbouw van het gebouw zelf. Het inspirerende interview, de talrijke opkomst, gezellige babbels en lekkere hapjes droegen allemaal bij tot een heel geslaagde avond. DRIFT zorgde weer voor het originele groen en Studio Sur Place heeft het allemaal voor ons in beeld gebracht. Bekijk hier de foto's: https://flic.kr/s/aHsmBYCENC

​✘ Onze exclusieve ledenactiviteit kom d'eten om het te weten maakte van blauwe maandag 21 januari 2019 ééntje met veel kleur, gelach en gebabbel. Dankzij een strakke planning voor het eten en d’eten wist iedereen waar naartoe. We hebben elkaar beter leren kennen maar de bel kwam steeds te snel. Gelukkig was er nog de who is who, een boekje gevuld met onze leden, om verder te ontdekken hoe we elkaar kunnen versterken. Het enthousiasme van elk aanwezig lid en het team van Cul'eau hebben er een heel fijne, leerrijke en sfeervolle avond van gemaakt. Bekijk hier de foto's: https://flic.kr/s/aHsmzDRgRR

​✘ Hoe je de match van je leven speelt of dat we nooit mogen opgeven, heeft Sabine Appelmans ons verteld op woensdag 14 november 2018 in het prachtige voormalige fabrieksgebouw Cimorné in Aalst, nu dé ontmoetingsplek voor jonge en creatieve ondernemers. Met haar groot hart voor erfgoed heeft Ilse Top (communicatieverantwoordellijke De Kringwinkel/Teleshop Aalst) de geschiedenis van de locatie met ons gedeeld. Verder heeft fotografe Sofie De Vriese de avond heel mooi in beeld gebracht, zijn we verwend met heerlijke croques en Aalsterse vlaaien van De Bevoorrading/Chef Krok en heeft DRIFT voor originele groene attenties gezorgd. Bekijk hier de foto's: https://flic.kr/s/aHsmnbugfW

​✘ Op 27 september 2018 hadden we alweer een heel fijne en inspirerende avond! We hebben van Elizabeth Van Den Bergh (www.montisonline.be) geleerd hoe te spreken met (meer) zelfvertrouwen en impact en hebben genoten van de gastvrijheid van de mooie bibliotheek van Dendermonde, de lekkere catering van Tubexellent en de talrijke enthousiaste aanwezigen. Els Van Echelpoel van EVE-Fotografie was er ook en zij heeft alles in beeld gebracht. Bekijk hier de foto's: https://flic.kr/s/aHsmt8CT8A

​✘ ZOMER IN ZICHT op 6 juni 2018 was gewoonweg fantastisch!!! Een prachtige locatie, een zalig zomers weertje, boeiende verhalen, veel fijne vrouwen, een heerlijk buffet en een lekkere Hugo maakten er een topavond van. Inge Van Lysebeth heeft ons doen watertanden van haar Amazing Destinations, Anne De Smet van Bouffette heeft ons doen smullen en Nadia Van den Meerssche van Studio Sur Place heeft de avond en onszelf in beeld gebracht. Bestuurslid An a.k.a. MADE BY ELVA zorgde voor de aankleding van de avond. Bekijk hier de foto's: https://flic.kr/s/aHsmdtqiNj

✘ Op dinsdag 24 april 2018 zijn we door Claire en haar vader Vincent hartelijk ontvangen in hun brouwerij Dilewyns. Geluisterd, geproefd en genoten hebben we, van hoe ’t allemaal begonnen is en hoe Claire het nu met veel liefde en enthousiasme verderzet. Haar brouwerij, haar bieren, haar familie en haar mensen in de brouwerij zijn haar allemaal zo dierbaar. Prachtig werk Claire! Bekijk hier de foto's: https://flic.kr/s/aHskA9eVmW

✘ Op donderdag 1 maart 2018 hebben we in Hof ter Eycken in Ninove met veel bewondering naar Catherine De Bolle geluisterd. Het was een boeiend verhaal over haar aanpak, sterktes en soms ook zwaktes en over haar naderende overstap naar haar nog grotere uitdaging bij Europol. Het was alweer een heel fijne avond! Bekijk hier de foto's: https://flic.kr/s/aHskxmfH2f

✘ Ontdek je DNA was onze kick-off op 30 november 2017 in Hotel Royal Astrid in Aalst. Het was een eerste kennismaking met het nieuwe netwerk en ook een gelegenheid om te (leren) netwerken op een manier waar jij je goed bij voelt en waar jij persoonlijk (professioneel) beter kan van worden. Nancy De Vogelaere van Dinobusters heeft 't ons allemaal verteld. Het was een bijzonder geslaagde start! Bekijk hier de foto's: https://flic.kr/s/aHsm7fxRFb

Benieuwd naar Artemis DNA? Kom dan zeker naar een volgende activiteit en ontdek wat ons netwerk je te bieden heeft.


Activiteiten in ARTEMIS DENDERMONDE-NINOVE-AALST

Het team

Deze mensen zetten zich in voor het lokale netwerk.