Ondernemer in de kijker: Anja Boudry van De Gouvernante

Anja volgde als mentee het mentoringtraject van Fempreneurs. Haar traject bij Fempreneurs bracht nieuwe inzichten.

Artemis nieuws mei 2024 Anja Boudry boven
Artemis nieuws mei 2024 Anja Boudry overzicht3

De Gouvernante matcht gezinnen met een nanny

Zoals Fempreneurs mentoren en mentees matcht, zo matcht Anja gezinnen met een nanny. De inspiratie voor haar zaak vond ze in haar eigen leven. Als alleenstaande moeder een carrière in rekrutering en selectie combineren met 2 pittige dochtertjes, vormde een flinke uitdaging. Eentje waar veel gezinnen mee te kampen hadden, merkte ze. Dat inzicht gaf de doorslag om na 18 jaar in de uitzendsector iets met de drang om te ondernemen te doen: “De Gouvernante” werd geboren.

“De Gouvernante” is werkzaam in gans Vlaanderen en matcht ervaren nanny’s met gedreven ondernemers die een evenwicht zoeken tussen werk en gezin. Door een uitvoerige screening van zowel de ondernemer als de nanny, een engagement op lange termijn en een permanente beoordeling en bijscholing van de nanny’s, slaap je als ouder op je twee oren als je zoon- of dochterlief achterlaat bij een “Gouvernante”. Met haar bedrijf vult Anja duidelijk een gat in de markt. “We hebben op 1 jaar tijd al 20 nanny’s geplaatst. Dat maakt me stiekem wel trots.”

Soloslim?

Voor die uitdagende combinatie onderneming/gezin vond Anja een oplossing met haar eigen zaak. Maar daar trof ze al snel nieuwe beproevingen …

“De Gouvernante” opstarten nam behoorlijk wat tijd in beslag en tartte haar geduld. “Je moet echt geduldig zijn, elke dag opnieuw de dingen doen die nodig zijn om er later de vruchten van te plukken en erin geloven dat het goed komt.”

Haar tweede uitdaging vormde meteen de grootste. Anja is een solopreneur. Dat betekent dat ze haar onderneming alleen runt, zonder business partner. Beslissingen nemen en overgaan tot actie mag dan wel snel gaan, er is niemand om mee te overleggen of even te luisteren. Anja had iemand nodig om mee te sparren. Dat zette haar ertoe aan om deel te nemen aan Bryo van VLAIO, lid te worden van Artemis en zich in te schrijven als mentee bij Fempreneurs.

Bryo van VLAIO stimuleerde Anja als ondernemer en ondersteunde haar in haar ondernemersreis. In de vorige editie van het Fempreneurs-mentoringtraject vond ze dan weer een klankbord. Bij haar mentor kon ze terecht met vragen maar ook voor een fijne babbel. Haar collega-mentees waren gelijkgestemde zielen met dezelfde struggles, zoals die zoektocht naar balans tussen gezin en onderneming. De fijne ervaring als Fempreneurs-mentee bewoog Anja ertoe om zich op te geven als mentor voor Fempreneurs 2023-2024. Opnieuw haalde ze waarde uit het traject:

“In mijn mentor vond ik het klankbord dat ik zo had gemist. Uiteindelijk moet je als ondernemer nog altijd zelf het heft in handen nemen en doen wat nodig is. Dat merk ik nu ook als mentor. Je kan tips en advies geven maar het is aan de ondernemer om actie te ondernemen. En dat is oké. We zijn vooral een luisterend oor.”

Verbinden is zo kostbaar. Elkaar begrijpen. “Je voelt je gesterkt! Je bent omringd met gelijkgezinden en dat stimuleert.”

Klaar om jouw groeipotentieel te ontgrendelen? Schiet dan vandaag nog in actie en schrijf je in voor het mentoringtraject van Fempreneurs. Wacht niet te lang, de plaatsen zijn beperkt.

Interesse om mentor te worden? Bekijk alle info hier.

Interview door: Jill Geens