De 3 ondernemerstips van van Chloé Van Eecke

Wat zijn de ultieme tips van onderneemster Chloé Van Eecke, bestuurder van All-Bouw?

Aremis nieuws feb onderneemsters ips

Wie is Chloé Van Eecke?

Chloé studeerde af als vertaler-tolk en is Master in de Meertalige Communicatie. Van haar jaren in het onderwijs als leerkracht draagt ze nog de liefde mee voor werken met jonge mensen. Dat laatste zet ze nog regelmatig in bij All-Bouw, het bedrijf gesticht door haar schoonouders. All-Bouw verkavelt en bouwt een- en meergezinswoningen op maat in West- en Oost-Vlaanderen. Chloé is Office Manager en concentreert zich daarbij momenteel op personeel (omkadering) en communicatie (digitalisering en automatisering v/d flows), kwaliteit (bedrijfsprocessen) en prospectie (bouwpartners). Ze is lid van Artemis Zuid-West-Vlaanderen.

1 Neem je eerdere ervaringen mee in je ondernemerschap
Ik ben geboren in een onderwijsfamilie. De eerste 9 jaar van mijn professionele carrière stond ik dan ook met hart en ziel zelf voor de klas. Zonder deze ervaring zou ik niet kunnen doen wat ik vandaag doe in ons bedrijf. Als office manager blijf ik leerkracht: opdrachten uitwerken en formuleren, begeleiden, feedback vragen en geven, evalueren, … en alles nog steeds met een vleugje idealisme. Goed uitleg geven en de juiste boodschap ontvangen, het is geen sinecure.

2 Laat je coachen
De gemiddelde ondernemer is een assertief beest. Daarom is het goed de grens tussen ethische en onethische bedrijfsvoering goed in de gaten te houden. Alles start daarbij met je intenties en de manier waarop je die intenties naar voren brengt bij de klant, de medewerker, de partners, … Je doet er goed aan om je blijvend te laten coachen en cursussen rond leiderschap, communicatie en rekrutering te volgen.

3 Creëer je eigen (wereld)wijde web.
Ondernemen doe je niet alleen. Uiteraard moet je het hebben van jouw eigen dagelijkse drive en aanstekelijk enthousiasme, maar zonder betrouwbare partners en medewerkers geraak je echter nergens. Nog verder daarbuiten heb je het netwerk dat je activiteiten ondersteunt en/of doet uitbreiden. Zo boort Artemis met de vernieuwing nieuwe mogelijkheden aan die ik alleen maar kan toejuichen. Zoek dus voor jezelf naar een passend netwerk en laat je verwonderen door anderen.

https://www.allbouw.com/nl