De godin Artemis in ieder van ons. Gastcolumn door Goedele Van Kerschaever.

Artemis is de godin van de jacht en de maan. Maar in elk van ons schuilt een godin. Wil jij weten welke godin jij bent?

Artemis nieuws mei 20232

De kortgerokte boogschutter die nooit mist. Vergezeld door dieren en nimfen trotseert ze bergen en dalen. Grote zus en feministisch rolmodel. Ondernemend. Connecterend. Inspirerend.

Zij is Artemis. De godin van de jacht en de maan.

Ze is doelgericht en ze is intuïtief.
Ze lijkt geboren met een harde bolster maar ze heeft een peperkoeken hart.
Ze is een Amazone, ze is Jeanne d'Arc, ze is Gloria Steinem en ze is Conny Vandendriessche.

Leeft Artemis in jou? Dan zal je je onmiddellijk herkennen in dit vurige archetype. De eigenschap die misschien wel het meest erbovenuit torent, is Artemis' sterke rechtvaardigheidsgevoel. "Dat is niet eerlijk!" gilt een Artemismeisje als haar vriendinnetje vals beschuldigd of ten onrechte gestraft wordt. Ze laat haar stem horen, springt op de barricade en neemt het op voor de zwakkeren in de samenleving. Ze is een toekomstig advocaat voor slachtoffers van huiselijk geweld. Ze is een ambassadeur voor vrouwen in "mannenberoepen". Ze is overigens allergisch aan het onderscheid tussen mannen en vrouwen.

Waag het niet Artemis uit te dagen, zeker een man niet. Maar op een dag deed haar tweelingbroer Apollo, god van de zon, het toch. Jaloers omdat hij niet meer alle aandacht kreeg van zijn verliefde zus. Zo stonden broer en zus samen aan de rand van de zee toen ze in de verte iets zagen blinken in het donkere water. Apollo daagde Artemis uit: "wedden dat je die blinkende bol niet raken kan?!" Dat moet je Artemis geen twee keer zeggen, ze spande haar boog, richtte haar pijl en schoot... natuurlijk raak. Wat Artemis echter niet wist, is dat de blinkende bol het hoofd was van haar geliefde Orion die gaan baden was in zee...

"Dat je te rap op je paard zit." Is misschien een uitspraak die je als jonge vrouw vaak te horen kreeg. Maar tegelijk is het ook net dat vuur dat je aanzet tot actie en tot grote daden. Dromen zijn nooit te groots. NIETS IS ONMOGELIJK. En dat is wat een Artemis-vrouw vandaag ook zo aantrekkelijk maakt. In haar bijzijn heb je het gevoel dat je de wereld aankan. Zij heeft energie voor drie. Zij was het die haar moeder gedurende maar liefst negen dagen, hielp bevallen van haar tweelingbroer Apollo.

De sterke Artemis bevrijdt wilde dieren, helpt vrouwen, brengt ze samen, is de leidster van de Sisterhood. Zij is een van de archetypes die psychiater Jean Shinoda Bolen beschrijft in haar boek "Godinnen in elke vrouw." (eerste druk, 1984) Een must in elke boekenkast en als je het mij vraagt, de beste naamkeuze voor een organisatie van, voor en met gedreven, gepassioneerde en ondernemende vrouwen.

Mer weten over Artemis en de andere Griekse godinnenarchetypes, neem een kijkje op de website en download de gratis godinnentest om te weten welke godin jij bent: www.goedelevankerschaever.com

Artemis nieuws mei 20233

Wie is Goedele Van Kerschaever?

Goedele is een bruggenbouwer tussen werelden. Strategisch én intuïtief. Ze vertaalt moeiteloos het spirituele in een aardse boodschap. Daar ligt ook haar missie, beide werelden met elkaar verbinden door het ongeziene, het ontastbare bekend en concreet maken. Taboedoorbrekend. Want daar waar onze verlangens liggen, ligt ook de bron van actie, leven en ondernemen.

Goedele werkt als spiritueel counselor. Met ruim 10 jaar ervaring als ondernemer, met haar achtergrond als therapeut en coach, en haar unieke verbinding met het universum, ondersteunt ze down-to-earth en missie-gedreven ondernemers om hun pad succesvol te bewandelen.

www.goedelevankerschaever.com