De ondernemerstips van Petra De Clercq

Wat zijn jouw ultieme tips voor andere ondernemers? We vroegen het aan Petra De Clercq, zaakvoerder van 4 vestigingen van Veritas en daarnaast ook styliste en personal shopper bij Rendez-Moi.com

Artemis nieuws september 202313
Artemis nieuws september 202314

De ondernemerstips van Petra De Clercq

Ondernemen is een avontuur, met vallen en opstaan. Welke inzichten, praktische tools, wijsheden of aanpak hebben het verschil gemaakt op jouw ondernemerspad? We vroegen het aan Petra De Clercq.

We vragen ondernemende vrouwen van Artemis naar hun belangrijkste tips of ervaringen. Deze keer is het de beurt aan Petra De Clercq, zaakvoerder van 4 vestigingen van Veritas in Blankenberge, Deinze, Oostende centrum en Oostende Torhoutsesteenweg. Daarnaast is ze ook styliste en personal shopper bij Rendez-Moi.com.

  1. Identificeer je passie en doel: Kies een bedrijfsidee dat je echt motiveert en waar je gepassioneerd over bent. Een duidelijk doel zal je helpen gemotiveerd te blijven, zelfs als je met uitdagingen wordt geconfronteerd. Ik ben gepassioneerd door mode en als zelfstandig zaakvoerder van Veritas Blankenberge, Deinze, Oostende centrum en Oostende Torhoutsesteenweg en Rendez-Moi.com blijf ik dagelijks met mijn passie bezig.
  2. Bouw een sterk team: Omring jezelf met competente en toegewijde mensen die je visie delen. Een goed team kan het verschil maken tussen succes en mislukking. Mensen aansturen, een toegewijd team bouwen, vertrouwen geven en vertrouwen krijgen. Voor mij is mijn team de basis van ons succes!
  3. Focus op klantenservice: Klanttevredenheid is van vitaal belang voor het opbouwen van een loyale klantenkring en het verkrijgen van positieve mond-tot-mondreclame.
  4. Leer voortdurend: Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in je branche en blijf leren van andere ondernemers en professionals. Ondernemerschap vereist voortdurende aanpassing en verbetering.
  5. Beheer je financiën zorgvuldig: Houd je inkomsten en uitgaven nauwlettend in de gaten. Zorg ervoor dat je altijd voldoende cashflow hebt om aan je verplichtingen te voldoen en om te i
  6. Wees flexibel: Sta open voor verandering en wees bereid om je aan te passen aan nieuwe omstandigheden en kansen. Flexibiliteit is vaak cruciaal voor het overleven en gedijen in een competitieve omgeving.
  7. Blijf volhouden: Ondernemen is een uitdagende reis met hoogte- en dieptepunten. Wees vastberaden en geef niet op bij de eerste tegenslag. Geloof in jezelf en je visie, en werk hard om je doelen te bereiken.
  8. Onthoud dat ondernemerschap een leerproces is en dat je onderweg veel kunt leren. Wees niet bang om hulp te vragen en te leren van je fouten.


Meer weten: www.rendez-moi.com
Petra De Clercq is lid van Artemis Noord-West-Vlaanderen