Fempreneurs: ontdek al onze mentoren

Op enkele weken tijd heeft een groep van bijna 40 dynamische dames zich geëngageerd om mentor te zijn voor groeiende onderneemsters binnen het project Fempreneurs.

Artemis artikels dec 202231
Artemis artikels dec 202222

Mentoren versterken vrouwelijk ondernemerschap

Gedurende 10 maanden zullen zij een vertrouwelijk klankbord en gedreven sparringpartner zijn voor een duo mentees. Hun eigen verhalen als onderneemster zijn ronduit indrukwekkend en hun motivatie om groeiende onderneemsters extra wind in de zeilen te geven is groot. Want net als bij Markant vzw en Artemis klopt ook hun hart sneller voor het versterken van vrouwelijk ondernemerschap.

Bouchra Hashassi, één van de Fempreneurs-mentoren, verwoordt het als volgt:

"Ik heb zelf veel te danken aan de personen die een mentor-rol hadden in mijn carrière. Ik heb de waarde hiervan eerder laat ontdekt. Mentoren zijn in elke fase van je carrière van groot belang. Vandaar dat ik er enorm naar uitkijk om zelf de inspirerende rol van een mentor, begeleider en klankbord voor andere onderneemsters te vervullen.

Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe eenzaam je als ondernemer kan zijn wanneer je niet kan terugvallen op mentoren of netwerken. Als startende ondernemer heb je geen collega's. Mentoren (en een netwerk) kunnen jou net helpen om sneller stappen te zetten in de juiste richting, om juiste beslissingen te nemen, om ideeën af te toetsen, best practices enz... Ik gun het aan jonge onderneemsters om in hun ondernemerschap valkuilen te kunnen vermijden, snellere en efficiëntere beslissingen te nemen en zich omringd en gesteund te voelen."

Benieuwd naar de andere ervaren onderneemsters die zich vol toewijding en enthousiasme hebben geëngageerd? Neem een kijkje op www.fempreneurs.be en ontdek ze allemaal. Wat zijn we deze dames oprecht dankbaar voor hun solidair engagement!

Artemis artikels dec 202225

Bootcamps en workshops

Naast het mentoringprogramma zal Fempreneurs nog andere activiteiten organiseren om vrouwelijke ondernemers te versterken. Zo kun je tijdens het Fempreneurs Bootcamp in april 2023 als groeiende of meer ervaren ondernemer deelnemen aan interactieve workshops verzorgd door experten en ervaringsdeskundigen rond topics als technologie, marketing, duurzaamheid, financiering en werkbaar werk. Tegelijk is er voldoende gelegenheid om te netwerken. Wil je op de hoogte gehouden worden, dan kun je je nu al aanmelden op www.fempreneurs.be/bootcamp/

Het project Fempreneurs biedt in het voorjaar ook gratis Digitale Workshops aan, met onderwerpen als artificiële intelligentie, blockchain technology, Sustainable Development Goals, etc. Om deze zeker niet te missen, kun je je ook alvast aanmelden op www.fempreneurs.be/workshops

Met het project Fempreneurs versterken Markant vzw en Artemis, met de steun van VLAIO, op twee jaar tijd 600 ondernemende vrouwen in Vlaanderen. Fempreneurs maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar je als ondernemer gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.vlaio.be/sterkondernemen. #sterkondernemen

www.fempreneurs.be