Fempreneur in de kijker: Katrien De Keyzer van Kansmakers

Katrien volgde als mentee het mentoringtraject van Fempreneurs. Haar traject bij Fempreneurs bracht nieuwe inzichten. Over Kansmakers én over zichzelf.

Artemis nieuws september 202336
Artemis nieuws september 202335

Kracht geven en kracht verliezen

Als dochter van tuinbouwers zag Katrien al vroeg wat hard werken is. Ze moest haar ouders daardoor vaak missen en dat liet zijn sporen na op een hooggevoelig kind als Katrien. Zich steeds sterk moeten houden en de uitdagingen die haar ondernemerspad kruisten, lagen aan de basis van Katriens bedrijf “Kansmakers”.

Kansmakers groeide uit Katriens eigen ervaring met mentaal welzijn en uit haar coachingspraktijk waar ze door creatieve begeleiding kinderen en vrouwen naar hun intuïtie leerde luisteren. Haar zesdaagse retreat voor moeders en tienerdochters, waar ook haar twee dochters aan deelnamen, plantte het kiempje.

Met Kansmakers reikt Katrien zelf en via professionals een gespreksmethodiek en training aan om laagdrempelig verbindende (groeps)gesprekken te faciliteren met je team en met jongeren die probleemgedrag vertonen, stressklachten hebben of moeilijk communiceren. Ook de kennis over het lichaam en ons stresssysteem betrekt ze in die methodiek en dat heeft een erg positieve impact op het jongerenwelzijn én op samenwerkingen daarin. Die insteek is uniek!

Alleen haalden ziekte en enkele tegenslagen Katrien fysiek en mentaal onderuit. “De sterke” had nu zelf hulp nodig. Ze zette haar onderneming “on hold” en leerde om mild te zijn voor zichzelf, lichaamsbewust en authentiek te communiceren, tijd te nemen. Samen met de juiste medische behandeling en rust kwam het herstel. Ze leerde opnieuw zichzelf te zijn en haar visie op Kansmakers werd helder.

Bij Fempreneurs herontdekte Katrien zichzelf en haar unieke talenten!

Artemis nieuws september 202337

Experimenteren versus laten begeesteren

In haar eerste 25 jaar als ondernemer koos Katrien vooral voor de proefondervindelijke aanpak. Door onvoldoende business skills, miste Katrien kansen. Zo vroeg ze nooit VLAIO’s innovatiesteun aan terwijl ze die wellicht wel zou hebben gekregen. Een VLAIO-adviseur informeerde Katrien. Zijn nuttige tips hielpen haar ook zodat haar nieuwe aanpak kan worden gelanceerd. Dankzij commercieel en strategisch advies en door scherp te stellen op haar doel, onderneemt Katrien nu gestructureerd actie. Haar onderneming kan nu vanuit haar eigen natuur, intuïtie én heldere strategie verder groeien.

Katrien schreef zich ook in voor het mentoringtraject van Fempreneurs, een project van Vrouwennet vzw met de steun van VLAIO. Waar Katrien opnieuw hoopte op actie en focus op haar aanbod, deed haar mentor iets veel belangrijker: ze zette Katrien mee terug in haar kracht. Omdat haar mentor zelf coach is, voor dezelfde uitdagingen stond, dat overwon én succes boekte, was ze de gedroomde match met Katrien. De complexe dynamiek met haar collega-mentee leerde Katrien om weer in zichzelf te geloven, om te vertrouwen op haar eigen mening en om grenzen te durven stellen. Bij Fempreneurs herontdekte Katrien zichzelf en haar unieke talenten!

Klaar om jouw groeipotentieel te ontgrendelen? Schiet dan vandaag nog in actie en schrijf je in voor het mentoringtraject van Fempreneurs. De plaatsen zijn beperkt.

Interview door: Jill Geens

Artemis nieuws september 202338