Samen planten we 1.200 bomen.

Dat is een heel Markant Bos, zegt een trotse voorzitter Gudrun Verschuere.

Artemis artikels dec 202224

Markant vzw lanceerde in oktober een actie onder de leden van Artemis, Markant en Best Pittig voor de aankoop van bomen. Er werden maar liefst 1.200 bomen aangekocht. “Dit is een heel Markant Bos”, zegt een trotse voorzitter Gudrun Verschuere. “We bouwen met onze vereniging graag mee aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties. Klimaat en milieu zijn vandaag niet meer weg te denken uit de dagelijkse actualiteit. En hoe groots deze thematiek ook is, iedereen kan zeker en vast een steentje verleggen in de rivier”, aldus voorzitter Gudrun Verschuere.

Zo wilde ook Markant vzw graag haar bijdrage leveren en sloeg het de handen in elkaar met WOMED Award Belofte-winnares Sarah Parent en GoForest. Samen koesterden we de droom om een heus bos aan te planten en daarvoor deden we een beroep op ons netwerk. De respons was overweldigend. Mensen kochten een boom voor vrienden, kennissen, kinderen en kleinkinderen. Zo kwamen we tot een duizelingwekkend aantal van 1.200 bomen. Van een Markant bos gesproken ...

Artemis artikels dec 202223

Meer bomen zijn MUSH needed.

Caroline Vercauteren, CEO van BonMush én winnares van de WOMED Award 2021 gaf een mooie boost aan ons Markant Bos. Zij kocht met haar bedrijf een boom voor elke vrouw die zich inschreef voor deze editie van de WOMED Award. Daarmee gaf ze met Mush alle vrouwelijke ondernemers een push want maar liefst 98 bomen doneert ze aan ons Markant Bos. Straf!

De bomen worden deze winter nog aangeplant in Sint-Pieters-Leeuw, Vlaams-Brabant. De bomen die geplant worden zijn voornamelijk populieren, met daarnaast een onderlaag van wilg, els en zomereik. Dit sluit aan bij de natuurlijke vegetatie van het gebied. We houden jullie op de hoogte.

Bedankt!