Ontdek de nieuwe mentoren van Fempreneurs

Maar liefst 171 mentoren en mentees zijn aan een mentoringtraject van 10 maanden gestart in het kader van Fempreneurs. Ontdek er hier alles over.

Artemis nieuws december 2023 B24

Als je in het ondernemerschap duikt en een succesvolle onderneemster naar haar gouden tip vraagt, dan is de kans groot dat ze vol overtuiging zal zeggen: "Omring je met mensen die jou kunnen helpen en waarvan je kan leren." Het is een mantra dat we dagelijks in praktijk brengen bij Artemis, want ondernemen is een avontuur dat je nooit alleen aangaat. Met twee, of meer, kom je zoveel verder dan alleen!

Met het Fempreneurs-mentoringtraject gaan we een stapje verder en matchen we prille onderneemsters met een ervaren mentor. Eind oktober trapten we het nieuwe werkjaar af tijdens een indrukwekkende bijeenkomst waar de mentoren en mentees elkaar ontmoetten in de gebouwen van het gastvrije AFAS. Na een inspirerend woordje van minister Jo Brouns en doelgerichte workshops, groeide de spanning merkbaar. Het moment was aangekomen om te ontdekken wie de mentor en mentee voor de komende 10 maanden zou worden. Een golf van herkenning, gelach, geroezemoes, en stralende gezichten.

Ook benieuwd naar de mentoren van dit jaar? Je vind ze hier allemaal (even naar beneden scrollen) en zal ongetwijfeld een paar bekende (Artemis-)gezichten voorbij zien komen.

Artemis nieuws december 202328

Het begin van een reis

Fempreneurs-mentor Sylvia Feytons van Imagik omschrijft alvast heel mooi wat het voor haar betekent om mentor te zijn: “Mentoring is meer dan alleen het delen van kennis en ervaring, het is het begin van een reis waarin we nieuwe perspectieven ontdekken en samen groeien. Het is een kans om een supporter aan de zijlijn te zijn, iemand die andere vrouwelijke ondernemers helpt om hun potentieel te realiseren en te floreren in hun gekozen velden. Het is niet alleen het bieden van advies of delen van ervaringen, maar ook het creëren van een omgeving waarin ze zich gesteund en geïnspireerd voelen om uitdagingen aan te gaan en successen te vieren. En ook ik word door hun geïnspireerd.”

Dat de tweede editie van Fempreneurs een vliegende start kende zag je misschien al in onze Instagram stories. (Volg jij ons al via @artemisnetwerk?) Het mentoringtraject heeft een belangrijk aandeel in de collectieve groei van deze ondernemende vrouwen, waarbij het delen van kennis, ervaring en ondersteuning centraal staat. Fempreneurs is veel meer dan een katalysator voor individuele groei. Het is een echte broedplaats voor sterke samenwerkingen tussen vrouwelijke ondernemers. We kijken nu al reikhalzend uit naar hun verhalen.

Foto’s van het kick-off event zijn hier te bewonderen.

Fempreneurs in cijfers

58 mentoren en 113 mentees verschenen dit jaar aan de start
40 van de huidige Fempreneurs-mentoren en -mentees zijn (nu) ook lid van Artemis
8 mentoren uit het eerste trajectjaar engageren zich opnieuw

Artemis nieuws december 202327
Artemis nieuws december 2023 B25