Gastcolumn Chantal Smedts: Hier heb ik geen tijd voor

Geen tijd, daar botsen we met zijn allen tegen aan. Chantal Smedts geeft ons in haar podcast een aantal belangrijke inzichten en tips.

Artemis nieuws mei 2024 Chantal Smedts boven
Artemis nieuws mei 2024 Chantal Smedts4

Hier heb ik geen tijd voor: de podcast

Al meer dan 17 jaar begeleid ik zaakvoerders, managers en teams om hun persoonlijk leiderschap te versterken. Voor mij begint elke vorm van leiderschap bij persoonlijk leiderschap, ik noem het ook wel eens innermanagement. Ik heb er al een aantal boeken over geschreven en ik ben niet de enige, de boekenwinkels liggen er vol van.

Naast het feit dat ik mensen begeleid, ben ik zelf ook al meer dan 30 jaar ondernemer. En ja, je kan tussen de regels door lezen: ‘en loop ik ook tegen dezelfde ditjes en datjes aan.’ Zo koop ik bijvoorbeeld regelmatig vakliteratuur maar vind ik zelden de tijd om die te lezen. Herkenbaar?

Mijn stapel boeken wordt alsmaar groter en de confrontatie alsmaar pijnlijker. Dit bracht me op het idee om er iets mee te doen. Nee, niet door de boeken toch te beginnen lezen, wel door de situatie anders te benaderen. Weinig leestijd en toch veel inzichten, dat is wat ik, als ondernemer, zelf wil.

Als coach hoor ik al vele jaren wat er speelt bij ondernemers en daar haal ik heel wat verhalen en vragen uit. Ik had ondertussen mijn boekenstapel uit het zicht gelegd en luisterde vooral naar podcasts, om meer kennis op te doen. Dus ja, waarom zou ik zelf geen podcast in de wereld zetten om met de terugkerende vragen en drempels van ondernemers aan de slag te gaan?

Et voilà, dat was het ontstaan van de podcast 'Hier heb ik geen tijd voor'. Deze reeks gaat over allerlei zaken waar een ondernemer te weinig tijd voor maakt, maar die toch belangrijk zijn, zoals tijd nemen om na te denken over je bedrijf, grenzen stellen, slaapbeheer, communicatie, pleasersgedrag, en zoveel meer…

Wat hielp voor mij? Heel bewust neen zeggen tegen zaken die er niet toe doen. Af en toe disconnecteren, ook dan blijft de wereld draaien. Ook structuur aanbrengen in mijn agenda en afspraken inplannen met mezelf, en die ook respecteren heeft een verschil gemaakt. Wil je nog tips horen?

Ondertussen staan er al verschillende afleveringen online van mijn podcast: ‘Hier heb ik geen tijd voor’. Geen paniek, elke aflevering duurt maar 20 minuten, want ik weet dat ook jouw tijd kostbaar is ;-)

Je kan de podcast beluisten via Youtube of Spotify

Artemis nieuws mei 2024 Chantal Smedts3

Wie is Chantal Smedts

Chantal is al meer dan 30 jaar ondernemer en richtte 17 jaar geleden Qlick op. Als mental coach, trainer, Keynotespeaker en auteur heeft ze al vele mensen geinspireerd en gemotiveerd om hun leiderschap naar een hoger niveau te tillen. Ze gelooft erin dat elk individu het potentieel heeft om het beste uit het leven te halen en daar is zij zelf een voorbeeld van. Ze houdt van reizen en organiseert jaarlijks krachtige Retreats op originele locaties. Ze zet zich graag in voor het goede doel en is bestuurder bij 4planet.

Chantal is lid van Artemis Antwerpen -Mechelen

Je kan Chantal ontmoeten in haar bedrijf op 25 juni tijdens de zomerse afsluiter van Artemis Antwerpen-Mechelen. In haar nieuwste keynote, 'Hoe kleine stapjes een groot verschil maken', onthult Chantal de verborgen kracht van bescheiden acties. Want het nemen van slechts één kleine stap kan effectief leiden tot grootse veranderingen. Een filosofie die je helpt jouw doelen te bereiken!

Info en inschrijven 25 juni - zomerse afsluiter Artemis Antwerpen-Mechelen