De 3 ondernemerstips van Sophie Smeets

Wat zijn jouw ultieme tips voor andere ondernemers? We vroegen het aan Sophie Smeets, marketing en communicatie expert.

Sophie Smeets3

1. Maak je zichtbaar: the world needs to know you!

Logisch dat ik (als marketeer) dit als eerste advies geef, toch! Want als niemand jou kent en begrijpt wat je doet, hoe ga je dan verkopen? Wees dus aanwezig: in de mailbox van je doelgroep, op je favoriete sociale media kanaal (je mag best selectief zijn om het voor je haalbaar te houden), op je eigen website & blog, en als het lukt ook in de pers! En maak daarin vooral ook jezelf zichtbaar, niet (alleen) je bedrijf: mensen kopen van mensen. Hoe meer iemand het gevoel heeft jou persoonlijk te kennen, hoe sneller vertrouwen groeit.

Hanteer ook het principe: done is better than perfect. Uiteraard wil je dat je boodschap goed klinkt en dat het er mooi en herkenbaar uitziet, maar laat je niet tegenhouden door perfectionisme. Hoe zalig klinkt niet “I am perfectly imperfect”? Gewoon gaan, dus, met je boodschap: spread it out!

2. Op zoek naar creativiteit? Laat je inspireren, en neem rust

Creativiteit stroomt niet op een scherm. Het zit in je hoofd, en zelfs meer nog in je hart. Ga wandelen, ga niets doen, ga buiten en laat het borrelen. Zet je dus vooral niet aan je computer als je nog geen ideeën hebt. Mijn creativiteit piekt steevast na een vakantie! Leer zelf ontdekken wanneer jouw creatieve brein het meest in actie komt.

Mijn andere favoriete bron van inspiratie? Podcasts! Zo makkelijk om nieuwe dingen te ontdekken tijdens het wandelen of autorijden bijvoorbeeld... voor mij zijn het kleine zaadjes die geplant worden en stilletjes groeien tot nieuwe ideeën!

3. Netwerk!

Netwerken vind ik zó waardevol! Ook dit vergroot je zichtbaarheid (tip 1), inspireert (tip 2) en het is leuk! Het is echt niet toevallig dat ik zelf trots deel uitmaak van het organisatiecomité van Artemis Antwerpen-Mechelen (een top team trouwens!). De dag na een netwerkactiviteit heb ik bakken energie, helemaal opgeladen dankzij de warme gesprekken, geïnspireerd door de spreker, en nog nagenietend van de gezellige sfeer.

Daarom netwerk ik! Niet om te verkopen. Wél om fijne mensen te ontmoeten, connecties te leggen en daardoor energie en inspiratie op te snuiven!

Sophie Smeets5

Wie is Sophie Smeets?

Als big believer in marketing communicatie en fan van branding, help ik KMO’s en ondernemers met het uitbouwen van hun marketing communicatie én hun merk, tot stérk merk.
Luister ook naar mijn nieuwe podcast “Over Marketing

Sophie is lid van Artemis Antwerpen-Mechelen
Meer informatie: www.somenonesaid.be