Terugblik Artemis activiteiten

Bij Artemis laat je je inspireren door de verhalen van authentieke onderneemsters en leer je bij van vrouwelijke experten. Januari was misschien koud en nat, maar bij Artemis was het een warm weerzien. Een terugblik op onze activiteiten.

Artemis nieuws februari 2024 terugblik overzicht
Artemis nieuws februari 2024 terugblik DNA

Artemis DNA

Op de Academy van Artemis DNA kwamen 25 gedreven vrouwelijke ondernemers en intrapreneurs samen voor een interactieve workshop, geleid door onze enthousiaste experten Dominique Baekelandt en Annick Evenepoel. Samen doken we in het Business Model Canvas, waarbij niet alleen de 9 bouwstenen van elke onderneming of project aan bod kwamen, maar ook de oh zo cruciale KPI's. De onderlinge interactie en energie van de groep maakte het een topavond. Voor wie nog meer wil weten over ondernemen met cijfers geeft Dominique opnieuw een boeiende sessie tijdens het Fempreneurs Bootcamp op 6 maart.

Artemis nieuws februari 2024 terugblik Artemis Zuid West Vlaanderen

Artemis Zuid-West-Vlaanderen

Artemis Zuid-West-Vlaanderen gaf het woord aan vier gedreven ondernemersduo’s die succesvol samen een bedrijf aansturen. Zo ontdekten we het unieke verhaal van de getalenteerde zussen Désirée en Lily Libeert, die samen met hun broers het bekende chocoladebedrijf leiden. We luisterden geboeid naar de zussen Eline Stove en Maxine Stove, de drijvende krachten achter hun webshop en boetiek Le Trend en eigen modemerk Gisèle the label. We kregen inspiratie en tips van het dynamische moeder-dochter duo Véronique en Marieke van Lecluyse di-Eet Beweegt! Bureau Cnockaert was ook present met zaakvoerder Ann Cnockaert en haar nicht Marie-Amélie die als jonge generatie de visie en missie herschreef zodat ze als studiebureau een antwoord kunnen bieden op hedendaagse uitdagingen zoals de klimaatverandering en een veranderende mobiliteitsvisie. Kortom, het was een veelzijdige, sprankelende avond in een prachtig kader die ons zal bijblijven.

Artemis nieuws februari 2024 terugblik Artemis Antwerpen Mechelen

Artemis Antwerpen-Mechelen

Met Artemis Antwerpen-Mechelen waren we te gast in de elegante salon van Domestic Antwerpen voor een heerlijke afternoon tea. Isabelle Coppens, de oprichtster van Gracious Manners, gaf ons deskundige uitleg over etiquette en de geschiedenis achter de regels. In essentie is etiquette respect hebben en attent zijn voor elkaar. Ook in het zakenleven blijft etiquette van belang want gepast gedrag voor iedere context maakt samenwerken mogelijk en succesvol. Het werd een fascinerende vrijdagmiddag met heerlijke hapjes in geanimeerd gezelschap.

Artemis Leuven

Artemis Leuven

Artemis Leuven had het voorrecht te gast te zijn in het betoverende kasteel van de Heerlijckyt van Elsmeren, waar Annemie Colruyt ons verwelkomde. Annemie is bovenal een wereldverbeteraar, ontdekkingsreiziger en ontwikkelaar van zowel mensen als projecten. Samen met wel 50 begeesterde Artemis-vrouwen ontdekten we een bijzondere locatie en een onconventioneel verhaal dat voor gespreksstof zorgde en waarbij onze deelneemsters zich van hun meest ondernemende kant hebben getoond!

Foto An Van Daele

Artemis Noord West Vlaanderen

Artemis Noord-West-Vlaanderen

De dames van Artemis Noord-West-Vlaanderen kwamen in Brugge tafelen met Emma Callens van EMC Greenroofs uit Ruiselede. Het was een verrassende ontdekkingsreis door de wereld van extensieve en intensieve groene daken en daktuinen, waarbij een kwalitatieve uitvoering voorop staat. Emma vertelde ons het verhaal van de opstart en groei van haar succesvolle onderneming, hoe ze strategische en weloverwogen keuzes heeft gemaakt om dit verhaal te laten slagen. Een terechte winnaar van de Womed Belofte 2023! Volg alles over de volgende editie van de WOMED Award op www.womedaward.be

Artemis Waasland

Artemis Waasland

Artemis Waasland was te gast bij PAND ZESTIEN in Sint-Niklaas, waar mensen en creativiteit centraal staan. Pand zestien is niet zo maar een wolwinkel of een pand maar een echte belevingsplek waar je wordt uitgenodigd om te 'ontdekken'. We connecteerden als groep en leerden elkaars activiteiten beter kennen, verbonden door…uiteraard… wol. Zaakvoerster Veerle De Niel vertelde ons over de hoogtepunten, uitdagingen en mijlpalen in haar ondernemersloopbaan, haar keuze om voluit te gaan voor 100% zelfstandigheid en ook over haar visie op ondernemerschap. Veerle praatte honderduit over haar passie en gaf ons een kijk in haar beleving en ervaringen met 'zaken doen'.

Artemis GEO

Artemis GEO

Met Artemis #GEO verdiepten we ons in een uitermate actueel onderwerp: sustainability in al zijn facetten. Topvrouw Mimi Lamote gaf ons hierover een boeiende uiteenzetting en beklemtoonde hoe wij – als ondernemers én als consumenten – ook ons steentje kunnen bijdragen. Een soms confronterende, maar vooral inspirerende avond in het prachtige decor van NOA Outdoor Living in Kruisem.

Ontdek je graag wat we de komende maanden van plan zijn? Check het aanbod hier.