De ondernemerstips van Elke Scheirs

Wat zijn jouw ultieme tips voor andere ondernemers? We vroegen het aan Elke Scheirs, CEO en eigenaar van D-Dream.

Artemis nieuws december 2023 B6
Artemis nieuws december 2023 B7

De ondernemerstips van Elke Scheirs

Ondernemen is een spannend avontuur met hoogte- en dieptepunten. Welke inzichten, praktische tools, wijsheden of rolmodellen hebben mijn ondernemersreis gevormd? Laten we eens een kijkje nemen in mijn ondernemersbagage.

Wat is jouw ultieme ondernemerstip?

Je kunt niet alles weten. Omarm de kracht van diversiteit en omring jezelf met mensen die expert zijn in hun vak of die zelf ook in ondernemersschoenen hebben gestaan. Je kunt wellicht je zorgen delen met je spiegelbeeld, maar verwacht geen antwoorden. Door ideeën uit te wisselen en te 'pingpongen' met anderen, krijg je nieuwe inzichten die cruciaal zijn om jouw bedrijf de juiste koers te laten varen.

Welk boek of welke podcast heeft jouw ondernemerschap beïnvloed?

"Omringd door idioten" van Thomas Erikson heeft mijn kijk op ondernemen gekleurd. Dit boek duikt in de fascinerende wereld van vier verschillende Insights persoonlijkheidstypes. Het heeft me geholpen om inzicht te krijgen in hoe anderen redeneren en denken. Hierdoor kan ik denkwijzen en gedragingen beter plaatsen, wat mijn teamcoaching naar een hoger niveau tilt. Het vergroot niet alleen mijn begrip van mijn team, maar stelt me ook in staat om me beter in te leven in het perspectief van mijn klanten en zo nog beter op hun behoeften in te spelen.

Welke vrouw is jouw persoonlijk rolmodel?

Conny Vandendriessche is mijn bron van inspiratie en bewondering. Opgegroeid als kind van zelfstandigen, net als ikzelf, heeft ze haar dromen omgezet in daden. Medeoprichter van Accent Jobs, heeft ze haar bedrijf uitgebouwd tot een kernspeler in de HR-sector. Vandaag deelt ze haar kennis met andere ondernemers en staat ze aan de voorhoede van vrouwelijk ondernemerschap. Haar carrière is een bron van bewondering en ik laat me graag door haar gedrevenheid inspireren.

Artemis nieuws december 2023 B8

Wie is Elke Scheirs?

Ik ben Elke Scheirs, al vijf jaar met trots CEO en eigenaar van D-Dream. Mijn passie ligt in ondernemerschap en het creëren van impactvolle events. D-Dream, een familiebedrijf opgericht door mijn vader, streeft ernaar evenementen onvergetelijk te maken met creatieve concepten in licht, geluid en video. Samen met mijn team streven we naar groei en impact!

Elke is lid van Artemis DNA

Meer info