De ondernemerstips van Kim Rouges

Wat zijn jouw ultieme tips voor andere ondernemers? We vroegen het aan Kim Rouges, oprichter van DEKI consulting.

Artemis nieuws mei 2024 kim rouge boven
Artemis nieuws mei 2024 kim rouge logo deki

De ondernemerstips van Kim Rouges

Ondernemen is een avontuur, met vallen en opstaan. Welke inzichten, praktische tools, wijsheden of rolmodellen hebben het verschil gemaakt op jouw ondernemers pad? We vragen ondernemende vrouwen van Artemis naar de drie belangrijkste tips of ervaringen.

Deze keer is het de beurt aan Kim Rouges, bestuurder bij Deki Consulting. Deki is het Japans voor intelligent, en haar core business is dan ook Business Intelligence (BI). Met haar BI-skills tovert ze elk kluwen aan data en cijfertjes om tot inzichtelijke dashboards.

Artemis nieuws mei 2024 kim rouge 2

Wat is jouw ultieme ondernemerstip?

Mijn ultieme ondernemerstip zit eigenlijk vervat in mijn 3 POWER songs!

“You won’t know until you begin. Go ahead and jump!” (Jump- Van Halen).

Het voelt akelig om alle zekerheden los te laten, maar als je met een idee zit waar je 200% voor wil gaan, dan moet je durven springen!

“Open up, everything is waiting for you. You can go your own way!” (Go your own way – Fleetwood Mac).

Mijn grootste valkuil was te veel kijken naar concullega’s rondom mij… niet doen, want je staart je blind op zaken die anderen bereiken en zo begin je te twijfelen aan jezelf. Blijf vooral je authentieke zelf en bepaal je eigen pad.

“Don’t stop believing. Hold on to that feeling.” (Don’t stop believing – Journey)

Het pad van een ondernemer is hobbelig en kronkelend, het gaat zeker niet allemaal vanzelf. Maar blijf geloven in jezelf en jouw idee dat aan de basis ligt van jouw onderneming. Uiteindelijk wint kennis, kunde, kwaliteit en authenticiteit altijd.

Ik luister geregeld naar mijn 3 POWER songs, ze zijn mijn boost om er telkens terug voor te gaan!

Welk boek of welke podcast heeft jouw ondernemerschap beïnvloed?

De podcast die mijn ondernemerschap heeft beïnvloed is er eentje van Connexi, meer bepaald podcast #64 met An Deraemaeker en Thomas Melis van het bedrijf Justified. De podcast gaat over de struggels van groeien en ook weer krimpen als onderneming, over ondernemen als koppel en ondernemen zonder extern kapitaal.

Mijn man en ik runnen samen ons bedrijf, dus in dat opzicht was deze podcast zeer herkenbaar voor mij. Maar het is vooral het laatste waar ik veel vertrouwen uit geput heb. Het ondernemen zonder extern kapitaal. Het is vandaag de dag zeer verleidelijk om je, als jonge ondernemer, te spiegelen aan al die start-ups met veel kapitaal, flashy marketing campagnes en fancy kantoren. Maar dat is niet de manier waarop wij ons bedrijf willen runnen. Wij willen gecontroleerd kunnen groeien, maar vooral ook zelf zeggenschap blijven hebben over onze onderneming, zonder dat er investeerders over onze schouders meekijken. Dan doet het wel deugd om naar een succesvol ondernemersverhaal te luisteren, waarbij duurzame groei mogelijk is zonder extern kapitaal.

Welke vrouw is jouw persoonlijk rolmodel?

De vrouw die mij vandaag de dag het meest inspireert is Inge Neven, CEO van VITO. Ik heb Inge leren kennen in 2021, ze was toen crisismanager COVID-19 voor het Brussels hoofdstedelijk gewest. Een heftige periode met veel onzekerheden, steeds veranderende regels en constante vragen. Maar Inge wist daar mee om te gaan en haar cool te bewaren.

Wat ik onthoud van haar leiderschap, is dat Inge mensen het vertrouwen geeft, ze laat je doen waar je goed in bent en motiveert je telkens om die extra mile te gaan zonder daar drammerig of pusherig in te zijn. Daarnaast heeft ze ook al een heel parcours afgelegd dat niet zo evident is als vrouw, nl een parcours in de tech-sector. En laat dat nu zijn waar ik nog het meest van hou, vrouwen die hun mannetje weten te staan in de tech-sector. Want geeft toe, daar zijn we nog steeds ondervertegenwoordigd. Ik vind dan ook dat er nog wat meer vrouwen mogen bijkomen! 😊

Artemis nieuws mei 2024 kim rouge

Wie is Kim Rouges?


Ik ben Kim, oprichter van DEKI consulting en ik help KMO ondernemingen meer inzicht te krijgen in hun data. Want groei start bij inzicht. Ik verzamel en verwerk alle nodige data. Ik dompel mij onder in jouw bedrijf en leg verbanden.

🔗 Connecting the dots is niet voor niets onze baseline!

Met deze kennis maak ik inzichtelijke rapporten. Rapporten die je elke dag, op elk moment, waar je ook bent kan raadplegen. Op die manier geef ik jou nieuwe inzichten.
Inzichten die jou in staat stellen om gefundeerde beslissingen te nemen.
Inzichten waarmee jij aan de slag kan gaan om jouw bedrijf te laten groeien.

Ben je geïnteresseerd hoe jouw verhaal eruit kan zien? Let's connect!

Kim is lid van Artemis Waasland