Benieuwd naar wat we de afgelopen maanden zoal hebben meegemaakt bij Artemis?

Artemis, dat is tonnen inspiratie opdoen in boeiend vrouwelijk gezelschap. Elke week wordt er wel een sprankelende activiteit georganiseerd waarbij we samenkomen, samen leren en netwerken.

Eva Vissers Tielt 14 nov 23
Artemis limburg

Artemis Limburg

Artemis Limburg had onderneemster en auteur Karen Dendas op bezoek die ons uitlegde hoe belangrijk het is om misbaar te worden in onze eigen zaak, en hoe we daarvoor kunnen zorgen. Heb je de workshop gemist, dan kun je alles terugvinden in haar boek YOLOpreneur dat je hier kunt winnen. Niet lang daarna kwamen de straffe dames van Artemis Limburg opnieuw samen, dit keer op het circuit van Zolder voor een workshop pitchen. Mission accomplished.

Heb je de workshop gemist, dan kun je alles terugvinden in haar boek YOLOpreneur dat je hier kunt winnen.

Artemis Brussel

Artemis Brussel

De leden van Artemis Brussel verzusterden met de dames van The Nine, de eerste vrouwelijke Private Members club in België. Bezielster Georgia Brooks en Artemis-teamlid Goedele Van Kerschaever spraken over de kracht en de noodzaak van vrouwennetwerken. Een inspirerende avond in een werkelijk prachtig kader. We gingen ook op bezoek bij Microsoft waar General Manager Marijke Schroos ons heel open vertelde over haar rol binnen het bedrijf. Een schitterend voorbeeld van sterk vrouwelijk leiderschap.

Artemis nieuws december 20232

Artemis DNA

Artemis DNA en Waasland organiseerden een écht pitch festival bij D-Dream van Elke Scheirs. Artemis-lid Elke blies ons omver met haar authentiek en inspirerend ondernemersverhaal en de pitching class van Jacotte Brokken (jawel de weervrouw!) was ronduit geweldig, boordevol tips om onze eigen pitch onvergetelijk te maken. Maar het hoogtepunt van de dag? Het moment waarop onze Artemis-leden hun ondernemerspitch deelden met het publiek. Een werkelijk krachtige ervaring!

Tijdens een heerlijk diner in het intieme kader van Studio Morris in Aalst bespraken de dames van Artemis DNA het boeiende thema diversiteit op de werkvloer en in het ondernemerschap. Het enthousiasme van student-ondernemer Malenge Lunga was aanstekelijk. De combinatie van haar persoonlijke ervaringen en het perspectief van Els Keytsman de topvrouw van gelijke kansencentrum Unia bracht een leerrijke en geanimeerde discussie op gang.

Artemis Waasland academy

Artemis Waasland

Met Artemis Waasland waren we ook te gast op een unieke locatie in Waasmunster waar we tijdens een gastronomisch diner leerden hoe wij als kleine onderneming onze digitale zichtbaarheid kunnen vergroten. Deze Artemis Academy leerde ons o.a. dat je met een beetje handigheid op de eerste pagina van de zoekresultaten op Google kunt schitteren.

Artemis nieuws december 2023

Artemis Leuven

Artemis Leuven had al twee toppers op bezoek. Van onze ontmoeting met Fatma Taspinar, onthouden we vooral het belang van het tonen van zelfvertrouwen en het uiten van onze kwaliteiten als vrouwen. We hebben geleerd dat bescheidenheid niet altijd nodig is en dat we onze wensen zonder aarzeling mogen uiten. Lies Dries nam ons mee op een intrigerende reis door haar levensverhaal, van jong meisje tot nederige ingenieur, en uiteindelijk naar haar huidige rol als Director IT Transformation bij Proximus. Als krachtige leidster stuurt ze ondertussen een team van meer dan 200 mensen aan, allemaal doordrongen van het geloof in de naderende vooruitgang. En ook ons heeft ze overtuigd!

Niet lang daarna ruilden we onze elegante hakken in voor veiligheidsschoenen tijdens een bedrijfsbezoek aan de Tiense Suikerraffinaderij. Zo boeiend om daar een blik achter de schermen te werpen.

Foto’s: Fatma Taspinar op bezoek bij Artemis Leuven (credit foto An Van Daele)

Eva Vissers Tielt 14 nov 23

Artemis West-Vlaanderen

De leden van Artemis Noord-West-Vlaanderen hebben al flink kunnen connecteren. Het netwerkdiner met een vijftal lokale onderneemsters uit zeer verschillende sectoren die tijdens elke gang kwamen hun ondernemersverhaal vertelden was verfrissend en inspirerend. Ook de avond met Prof. Els Clays over leiderschap, stress en werkgeluk was uitermate boeiend.

Kers op de taart was de activiteit samen met de collega’s van Artemis Zuid-West-Vlaanderen in Tielt met als gastspreker Eva Vissers van Human Frequency. In haar workshop non-verbale communicatie werd duidelijk hoezeer je je boodschap kunt overbrengen, benadrukken of juist tegenspreken met je lichaamstaal - inclusief je voeten en je kraaienpootjes.

De leden van Artemis Zuid-West-Vlaanderen waren eerder al eens samengekomen in Roeselare voor een sprankelende speeddate avond.

Artemis Kempen

Artemis Kempen

Met Artemis Kempen waren we te gast op de Open Manufacturing Campus in Turnhout. Het bleek een fascinerende plek met maar liefst 19 bedrijven, waarin ook plaats is voor vrouwelijk ondernemerschap zoals Inge Bruynooghe, CEO van Ergotrics ons vertelde. Ook konden we met eigen ogen konden zien hoe de 3D geprinte Philips licht-armaturen gemaakt werden. Tot slot gaf traumatherapeut Caroline Kussé (PhD) een lezing over 'Narcisme op de werkvloer'. Wat een gevarieerde en leerrijke avond.

Artemis GEO wijndomein

Artemis GEO

Bij Artemis GEO hebben we zowel wijn als bier geproefd, maar de focus ging naar twee boeiende vrouwen en hun verhalen. Laurence De Kerpel en haar team van Wijndomein Nobel in Lochristi nam ons mee doorheen haar wijngaard en liet ons kennismaken met de wondere wereld van het wijnmaken. In De Artevelde_brewery in Gent nam Dr. Els Dufraimont ons mee op een fascinerende reis door het X-chromosoom. Wist je bijvoorbeeld dat een vrouwenhart totaal anders gebouwd is dan een mannenhart, maar dat wetenschappelijke studies over vrouwenharten 30 jaar achterlopen op die van mannen? 'The X Mystery' liet ons inzien waarom het van cruciaal belang is dat vrouwen dit beter begrijpen. Wat 'n eye opener!

Artemis Antwerpen Mechelen

Artemis Antwerpen-Mechelen

Ook Artemis Antwerpen-Mechelen had aandacht voor zowel de zakelijke kant van het ondernemen als voor de innerlijke mens. Begin september liet advocaat Yne Machiels ons kennis maken met de voor- en nadelen van het aanwerven van werknemers en samenwerken met freelancers. Praktische tips en tricks van een specialist arbeidsrecht om direct mee aan de slag te gaan! De maand erna mocht het ook écht culinair zijn, en schoven we onze voetjes onder tafel in het gastronomisch restaurant The London in Antwerpen. Op deze sprankelende avond kwamen we alles te weten over het ondernemersverhaal van eigenares Thalissa Kraus.

Dat ontspannend ondernemen ook een optie is, heeft Natasha Casteleyn van juwelenmerk Nimzu ons tijdens een gezellige netwerkavond in november uit de doeken gedaan. Natasha's reis van een kleinschalig bijberoep tot een bloeiend bedrijf met vijf medewerkers was een heerlijk verhaal van veerkracht, innovatie en transformatie. Inspirerend!

Ontdek je graag wat we de komende maanden van plan zijn? Check het aanbod hier.